Moottoripajanuori voitti 2019 Moottoripyörämessujen Nuori rakentaja -tunnustuksen

”Tätä pyörää ei ainakaan myydä, vaan laitetaan talliin odottamaan kesää, jolloin pääsee taas stunttailemaan”, kertoili iloinen ja voitostaan yllättynyt Nuori rakentaja Teemu Suomela.

Lempääläläinen 12-vuotias Teemu Suomela on mopoilua harrastava moottoripajanuori, joka voitti Moottoripyörämessujen 2019 Nuori rakentaja -sarjan tuunaamallaan Skyteam Monkeylla. Voittajamopo on vuoden 2006 mallin ”manki”.

“Nuori rakentaja -sarjaan tuli lähes 200 yhteydenottoa. Lopulta näyttelyyn tuotujen 20 moottoripyörän joukosta Teemu Suomelan moottoripyörä valittiin parhaaksi ja hänelle ojennettiin  Nuori rakentaja -tunnustus ja kunniakirja”, kertoo Jarno “Japi” Åström Petrol Circuksesta.

”Aloitin viime syksynä rakentamaan mopoa kotona ja moottoripajalla koulupäivien jälkeen. Noin neljänä iltana viikossa ja lähes joka viikonloppu tätä tuli tehtyä. Välillä piti pyytää neuvoja isältä, lisäksi isosisko ja vaari auttoivat maalaamisessa”, kertoi Teemu hankkeestaan.

Nuoresta iästään huolimatta Teemu sai viime kesänä kesätöitä ja hankkimillaan rahoilla onnistui mopon rakentaminen kilpailun voittajaksi.

”Tätä pyörää ei ainakaan myydä, vaan laitetaan talliin odottamaan kesää, jolloin pääsee taas stunttailemaan”, kertoili iloinen ja voitostaan yllättynyt Nuori rakentaja.

”Teemu on tekijäkaveri, ei härvää, vaan on innostunut ja keskittyy ja uppoutuu hommaansa”, kehuu Moottoripajan toimintavastaa vastaava, Lempäälän kunnan erityisnuorisotyöntekijä Päivi Härkönen.

”Teemun Nuori rakentaja -palkinto on tosi iso juttu myös meidän Lempäälän Moottoripajalle ja koko Suomessa toimiville muille 30 Moottoripajoille, jotka pyörivät seurakuntien, kuntien ja työpajojen toimesta”, iloitsee Päivi Härkönen.

Moottoripajatoimintaa koordinoi Nuori kirkko ry.

Mikä moottoripaja?

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä 30 moottoripajaa muun muassa seurakuntien, kuntien ja työpajojen toimesta. Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.

Nuori kirkko ry on ev.lut. kirkon palvelujärjestö, joka aloitti toimintansa 1.1.2017. Nuori kirkko ry:n toiminnan tarkoituksena on tukea lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kasvua ja osallisuutta, kehittää ja palvella evankelis-luterilaisissa seurakunnissa toteutuvaa lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyötä, järjestää tavoitteiden mukaista toimintaa sekä vaikuttaa lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyvän elämän edellytyksiin kirkossa ja yhteiskunnassa.

www.moottoripaja.fi

Kuva Veijo Kiviluoma