Taru Tuominen on valittu Pisara-suurleirin juniorijohtajaksi

Pisara-leirin juniorijohtaja Taru Tuominen (vas.) ja leirinjohtaja Eija Kallinen odottavat innolla ensi kesän suurleiriä Partaharjulla.

Partaharjulla pidettyjen suurleirien historiassa on ensimmäisen kerran valittu leirinjohtajan rinnalle juniorijohtaja. Juniorijohtajana toimii  15-vuotias isonen ja kerhonohjaaja Taru TuominenHausjärveltä. Hänen sydäntään lähellä on teatteriharrastus, lukeminen ja ystävät. Pisara-suurleirin juniorijohtajan myötä tulee entistä vahvemmin lasten ja nuorten ääni kuuluville, kun nyt  järjestyksessään jo 18. suurleiri, pidetään 24.–29.7.2019 Partaharjun leirikylässä, Pieksämäellä.

Tuore Pisara-suurleirin juniorijohtaja Taru Tuominen ja leirinjohtaja Eija Kallinen tapasivat ensi kertaa suurleirin merkeissä. Johtajat vastasivat Pisara-leiriin liittyviin kysymyksiin.

Millä mielellä otat tehtävän vastaan?

Taru: Hyvällä ja kiitollisella mielellä. Olen tosi innoissani tehtävästä.

Eija: Leirinjohtajan pesti on yksi tämän vuoden kaikkein hauskimmista tehtävistä. Olen ollut paljon leirillä, mutta ensimmäistä kertaa tulen mukaan telttaleirille.

Mitä leirin juniorijohtajan tehtävä tuo tullessaan?

Taru: Ainakin vastuuta, olen innoissani, vähän jännittää, mitä kaikkea tehtävä tuo tullessaan. Toimin leiriparlamentin puheenjohtajana ja olen mukana avajais- ja päätösiltanuotiolla sekä perjantain kutsuvierastilaisuudessa. Toivon, että minua tullaan rohkeasti jututtamaan leirin aikana ja kerrotaan ajatuksia ja ideoita.

Eija: Juniorijohtajan pestaaminen oli järjestön johtajan Sami Ojalan idea. Nyt kun leirillä on mukana perheitä, lapsia ja nuoria, niin haluttiin, että leirinjohdossakin näkyy tämä leirillä oleva ikäluokka. Kun leirillä kaikki menee hyvin, niin olen hyvin vähän työllistetty, mutta jos jotakin tapahtuu, niin tarvittaessa astun puikkoihin. Toivon, että minulla on aikaa lasten ja nuorten ja aikuisten kohtaamiseen ja olen kaikkien käytettävissä; ehkä teen hiekkalaatikolla hiekkakakkuja, autan romahtaneen teltan korjaamisessa ja pysähdyn kuuntelemaan, jos jollakin on koti-ikävä tai muita huolia.

Missä kylässä asut leirillä?

Taru: Kivilässä nuorten leirissä ja nukun teltassa.

Eija: En vielä tiedä – ehkä kaikissa kylissä!  Kutsu leirinjohtaja yökylään omaan kylääsi.

Miten olet jo nyt valmistautunut tulevaan leiriin?

Taru: Olen vähän jo keräillyt vanhoja partiokamppeita, osallistunut nuortenleirin suunnitteluun ja levittänyt ”Pisara-sanomaa” kertomalla leiristä ystäville.

Eija: Leirin valmistautuminen alkoi jo reilut puolitoistavuotta sitten, kun alettiin rakentaa leiriorganisaatiota ja miettimään leirin ajankohtaa. Pisara on kulkenut osana työtä mukana koko ajan.

Miksi Pisara-leirille kannattaa ehdottomasti osallistua?

Taru: Tarjolla on tekemistä kesäksi, tosi tiivis leiriyhteisö. Leirillä löytää uusia kavereita, voi pitää lomaa puhelimesta ja kaikesta teknologiasta, ettei tarvitse koko ajan olla nenä kiinni puhelimen näytössä. Luvassa on paljon kesäkivaa.

Eija: Täysin samaa mieltä.

Mitä itse odotat eniten Pisaralta?

Taru: Uusia tuttavuuksia ja vanhojen tuttujen näkemistä, telttailua ja leirielämää.

Eija: Näiden Tarun sanomien lisäksi erityisesti Rantapisaraa ja Ristikiven kirkon nuorten leirin iltamessuja, joihin yritän osallistua niin paljon kuin on mahdollista.

Oletko ollut aikaisemmin suurleirillä? Mitä jäänyt mieleen?

Taru: Kipinällä olin neljä vuotta sitten Harjulan leirikylässä. Mieleen jäi uudet kaverit, hauskat puuhat ja yhteiset tapahtumat, aineettomat markkinat eli Sparkkinat sekä sadatmiljoonat pisarat!

Eija: En ole ollut aikaisemmin suurleirillä, mutta vieraillut kylläkin. Mieleen on jäänyt vuosi takaa Purolan leirikylässä näkemäni Länsimetro!

Mitä muuta haluat vielä sanoa?

Taru: Voi ottaa yhteyttä jo ennen leiriä ja leirin aikana huolia, murheita, ideoita – ihan mitä vaan.

Eija: Olen hirvittävän iloinen siitä, että Taru on lupautunut juniorijohtajaksi. Iloitsen kaikista niistä, jotka tekevät parhaillaan töitä leirin eteen ja olen iloinen siitä, että suurleirillä ollaan ensimmäistä kertaa yhdessä kaiken ikäisten kanssa. Tervetuloa leirille – nyt ei missään nimessä kannata jäädä kotiin!

Suurleirejä on pidetty Partaharjulla jo vuodesta 1951 asti neljän vuoden välein, aiemmin Poikien Keskuksen sekä sittemmin Poikien ja tyttöjen keskuksen toimesta. Nuorten Keskuksen, Poikien ja tyttöjen keskuksen ja Seurakuntien Lapsityön Keskuksen yhdistyttyä suurleirin pääjärjestäjänä on Nuori kirkko ry.

www.pisaraleiri.fi

Kuva Maara Kosonen.