Nuoren kirkon digiosaaminen vahvistuu nuorilla tekijöillä: tervetuloa Roosa ja Semi!

Roosa Turkkila

Nuori kirkko ry panostaa jo entisestään vahvaan digitaalisen lapsi- ja nuorisotyön osaamiseensa. Vuonna 2019 järjestö tuottaa yhdessä Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheasioiden sekä digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verken kanssa selvityksen, jolla kartoitetaan digitaalisuuden hyödyntämistä seurakuntien nuorisotyössä ja varhaiskasvatuksessa.

Selvitystä varten Nuori kirkko ja kirkkohallitus rekrytoivat tilastoanalyysin tekijäksi HuK, kognitiotieteen ja psykologian opiskelija Roosa Turkkilan, 26. Roosa on ollut aiemmin mm. tutkimusavustajana Helsingin yliopistolla Attention and memory networks –tutkimusryhmässä. Lisäksi hänellä on kokemusta kaupan alalta mm. UFF:n ja Stockmannin myyjänä. Roosa aloittaa kolmen kuukauden tutkimusharjoittelunsa 4.3.2019.

Semi Rantanen

Nuoren kirkon digiviestintäsuunnittelija Vlada Laukkonen siirtyy kesäksi kirjoittamaan esikoisteostaan perustamansa Mimmit koodaa -verkoston toiminnasta. Hänen sijaisekseen on valittu Semi Rantanen, 22. Semi opiskelee toista vuotta tietotekniikkaa ja yrittäjyyttä Lappeenrannan yliopistossa. Hän on kehittänyt opiskelujen lisäksi osaamistaan mm. osallistumalla Global Game Jam -tapahtumaan pelirakentajana. Aiemmin hän on toiminut mm. rakennusalalla ja puhelinmyyjänä. Semi työskentelee Nuoressa kirkossa touko-elokuun 2019.

“Olemme hyvin iloisia, että saamme kaksi mainiota nuorta kykyä mukaan selvittämään ja kehittämään digiosaamistamme. Uskon, että yhteinen digiselvityksemme kirkkohallituksen ja Verken kanssa luo suuntaa tulevien vuosien digityön kehittämiselle koko kirkon piirissä”, iloitsee viestinnästä ja vaikuttamisesta vastaava johtaja Katri Korolainen. Roosa ja Semi tulevat kummatkin työskentelemään osana viestintätiimiä.

Lisätiedot: viestinnän ja vaikuttamisen johtaja Katri Korolainen, 044 545 6592