Alueelliset varhaisnuorisotyön kehittämispäivät Ylivieskassa ja Nokialla

Törmälässä on innostunut tunnelma 35 osanottajan voimin. Kuva Markku Autio.

Nuoren kirkon Keski-Suomen piiri ja kolme Etelä-Suomen piiriä yhteistyökumppaneineen ovat järjestäneet alueelliset varhaisnuorisotyön kehittämispäivät Ylivieskassa ja Nokialla 13.–14.3.2019.

Lapuan ja Oulun hiippakuntien alueelliset varhaisnuorisotyön kehittämispäivät kokoontuvat teemalla “jakamisesta jaksamiseen. Päivien ohjelmassa pohditaan Kouluikäisen kirkkopolkua, ja miten se rakentuu. Toisena aiheena on vastuunkantajien helmet, eli vapaaehtoisuus, seurakuntalaisuus helmeilee seurakunnassa kouluikäisten ja perheiden kohtaamisissa? Kolmantena aiheena on Jakamisesta jaksamiseen, jossa ollaan pysäkillä arjen ilojen ja haasteiden äärellä.

Hetkeksi oman työn äärelle pysähtyminen, työn arjen jakaminen, kollegan sparraaminen, hiljentyminen sekä yhdessäolo tukee jaksamista ja parhaimmillaan luo uutta”, sanoo kouluttaja Markku Autio. “Iloitsen todella,  että meillä on mahdollisuus keskittyä kouluikäisiin lapsiin näiden osaavien ammattilaisten kanssa.”

Etelä-Suomen piirien varhaisnuorisotyön koulutuspäivien teema on ”Iloa ja rauhaa”. Rauha ja kouluikäiset -Miten kohdata rauhassa rauhattomia? sekä Rauha ja Raamattu ovat ensimmäisen päivän teemoja. Työpajoissa käydään toisena päivänä läpi digitaitoja ja tubettamista kouluikäisten keskuudessa ja miten riitoja ratkotaan puhumalla.

Katri-pappi johdattaa evankeliumitekstiin Jeesuksen 40 päivästä erämaassa Nokian koulutuspäivän alussa. Kuva Juha Kinanen.