Ajankohtaista

Moottoripajanuoret kisaavat Kalajoen ”särkillä” kevään auto- ja mopoendurance-tapahtumassa

Näinkin voi ajoissa käydä… Kuva viime syksyn syysrälläkästä.

Moottoripajanuoret kokoontuvat lauantaina 4.5.2019 Kalajoelle perinteisiin kevätajoihin. Kisoissa autot ajavat Kalajoen moottoriurheiluradalla kun taas mopot kiertävät Safaritalon kartingradalla oman endurance-kisansa.

Aamupäivällä harjoitellaan ja lounaan jälkeen noin klo 13 käynnistetään kellot. Mukaan ajoihin on tulossa ennätyksellisen paljon moottoripajoja. Paikalle on tulossa pajoja Lahdesta, Lempäälästä, Pyhtäältä, Limingasta, Kalajoelta, Ylivieskasta, Pyhäjoelta ja Kokkolasta. Pohjoisimmat nuoret tulevat Sodankylästä asti. Ilmoittautuneita on yhteensä noin 100 nuorta ohjaajineen.

Kalajoen moottoriradalla ajetaan autoilla yksitellen kelloa vastaan tavoitteena selvittää kenen pajalle kiertopalkinnot lähtevät.

Safaritalon kartingradalla mopoendurancessa katsotaan klo 10 alkaen mistä pajasta löytyy kestävimmät mopot ja kuljettajat. Mopoendurace-kisaa ajetaan noin kahden tunnin ajan.

Illalla halukkaat pääsevät vielä kisaamaan moottoripajojen kartingmestaruudesta Safaritalon radalla.

Moottoripajat kokoontuvat 5–6 kertaa vuodessa ajoharjoittelutapahtumiin. Tällä kertaa tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kalajoen seurakunnan ja Nuori kirkko ry:n moottoripajatoiminnan kanssa.

Mikä moottoripaja?

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä 32 moottoripajaa muun muassa seurakuntien, kuntien ja yhdistysten toimesta. Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.

Lisätietoja:

Suunnittelija Veijo Kiviluoma, 044 743 7000, veijo.kiviluoma@nuorikirkko.fi, Nuori kirkko ry

www.moottoripaja.fi

Nuorisotyönohjaaja Tanja Vähäoja, 044 722 9007, tanja.vahaoja@evl.fi, Kalajoen seurakunta