Ajankohtaista

Kirkon erityisnuorisotyön palkinto Tapu Sirkalle

Nuorisotyönohjaaja Tapu Sirkalle on myönnetty Kirkon erityisnuorisotyön teko -palkinto 2019. Palkinnon Hattulan seurakunnassa työskentelevälle Sirkalle ojensi piispa Matti Repo Erkan päivänä 15.5. pidetyssä Tampereen tuomiokapitulin istunnossa.

Perusteluissa sanotaan, että nuorisotyönohjaaja Tapu Sirkka on tehnyt pitkäjänteisesti työtä ulkopuolisuuden ehkäisemiseksi kirkon erityisnuorisotyön, erkkatyön, asenteella. Sirkka on mahdollistanut Palveluoperaatio Saapas -ryhmän perustamisen ja luonut laajan yhteistyöverkoston sekä organisoinut vapaaehtoistyöntekijöiden ryhmän vastuunkantajineen. Hän on ollut myös tukemassa Saappaan laajempaa toteutumista Kanta-Hämeessä. Sirkalla on vahva näky ja kyky tehdä töitä heidän puolestaan, joiden ääni ei kuulu.

– Parhaimmat onnittelut!

Kuva Mikko Mäkelä.