Ajankohtaista

Valtakunnallinen Virsivisan finaali Jyväskylässä 17.5.2019

 

Edellisen Virsivisan Voittajajoukkueet 2017.

Virsivisan yhdeksäs kausi huipentuu finaaliin Jyväskylän Kuokkalan kirkossa 17.5.2019 Kirkkopäivien yhteydessä.

Loppukilpailussa lauletaan, pohditaan ja pähkäillään ja tunnistetaan virsiä kuuntelemalla. Alakoulujen 3. ja 4. luokkalaisten kolmen hengen joukkueet ovat edenneet ensin kouluvisasta paikallisvisaan, sitten aluevisaan hiippakunnittain ja lopulta valtakunnalliseen finaaliin.

Finaalissa ovat seuraavat kahdeksan joukkuetta: Päivärinnan peipposet Päivärinnan koulusta Ylivieskasta, (Oulun hiippakunta); Paloisten koulu Paloisten koulusta Varpaisjärveltä, (Kuopion hiippakunta); Nuotit Niemistön koulusta Seinäjoelta, (Lapuan hiippakunta); Virsivälkyt Lapin koulusta Raumalta, (Turun arkkihiippakunta); Supermarsut Beckerin koulusta Kangasniemeltä, (Mikkelin hiippakunta); Virsitrio Kasakkamäen koulusta Lahdesta, (Tampereen hiippakunta); Pikkupuput Riihikallion koulusta Tuusulasta, (Espoon hiippakunta) ja Flamingot Vuoniityn koulun Heteniityn toimipisteestä Helsingin Vuosaaresta, (Helsingin hiippakunta).

Virsivisan juontavat kouluttaja ja Virsivisan projektivastaava Mari Torri-Tuominen Nuori kirkko ry:stä sekä kanttori Piia Laasonen. Musiikeista vastaa joukkueiden lisäksi Tiro Rohkimaisen bändi.

Virsivisa on kolmas- ja neljäsluokkalaisille järjestetty valtakunnallinen hanke, jossa tutustutaan Virsivisan virsiin monella tavalla. Virsivisan järjestävät Nuori kirkko ry ja Kirkkohallitus. Paikallisesti visaa toteuttavat koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

Yleisö tervetullutta seuraamaan Virsivisaa Kuokkalan kirkkoon, jonne on vapaa pääsy.

Lisätietoja: kouluttaja ja Virsivisan projektivastaava Mari Torri-Tuominen, mari.torri-tuominen@nuorikirkko.fi, p. 050 585 1071, Nuori kirkko ry