Ajankohtaista

Valtakunnallisen Virsivisan finaali Jyväskylässä 17.5.2019 – Pikkupuput Tuusulasta voittoon

Virsivisan voittajat Jadelin Heikkilä (vas.), Erika Koskiranta ja Immi Lappalainen.

Alakoulujen kolmas- ja neljäsluokkalaisille järjestetyn Virsivisan yhdeksäs kausi huipentui finaaliin Jyväskylän Kuokkalan kirkossa 17.5.2019. Finaalissa laulettiin, pohdittiin ja pähkäiltiin, tutkailtiin emojeita ja tunnistettiin virsiä kuuntelemalla. Kisa oli huipputasainen, osallistujat olivat varsinaisia virsitietäjiä. Finalistit ovat edenneet ensin kouluvisasta paikallisvisaan, sitten aluevisaan hiippakunnittain ja lopulta finaaliin.

Kisan voittivat Pikkupuput Riihikallion koulusta Tuusulasta. Voittoisassa joukkueessa kisasivat neljäsluokkalaiset Jadelin Heikkilä, Erika Koskiranta ja Immi Lappalainen. Ryhmää valmensivat opettaja Ulla Välipakka ja kanttori Erja Hartala Tuusulan seurakunnasta.

Toiseksi kiri Päivärinnan peipposet Päivärinnan koulusta Ylivieskasta. Kolmikkoon kuuluivat neljäsluokkalaiset Venla Ahola, Emilia Kärkinen ja Halla Salmela. Taustajoukoissa toimivat opettaja Marja-Liisa Pitkälä ja kanttori Eeva Korhonen Ylivieskan seurakunnasta.

Kolmannelle sijalle ylsivät Seinäjoen Niemistön koulun Nuotit-joukkueen Taimi Mäkinen, Emmiina Kellosaari ja Raita Mäkinen, valmentajina opettaja Jaana Nurmi ja kanttori Maria Väinölä.

Lisäksi mukana olivat joukkueet Virsivälkyt Raumalta, Flamingot Helsingin Vuosaaresta, Virstrio Lahdesta, Paloisten koulu Varpaisjärveltä ja Supermarsut Kangasniemeltä.

Finaalia olivat seuraamassa  raikuvin kannustushuudoin myös joukkueiden luokkatoverit.

Virsivisan finaaliin pääseminen oli jo hieno saavutus, sillä se edellytti oman hiippakunnallisen kisan voittamista. Virsivisan finaaliin osallistui kahdeksan kolmen hengen joukkuetta.

Rauha monissa muodoissaan oli tämän kauden Virsivisan teema. Yhdessä viitottiin ja laulettiin Rauhaa, ystäväni -virsi. Visa päättyi yhdessä laulettuun Suvivirteen.

Virsivisan juonsi kouluttaja ja Virsivisan projektivastaava Mari Torri-Tuominen Nuori kirkko ry:stä sekä kanttori Piia Laasonen. Musiikeista vastasi joukkueiden lisäksi Tiro Rohkimaisen bändi.

Virsivisan tuomariston puheenjohtajana toimi kirkkohallituksen asiantuntija Teija Tuukkanen ja sihteerinä kanttori Riikka Jäntti valtakunnallisesta Virsivisa-työryhmästä. Tuomariston jäsenet olivat rehtori Marja-Helena Hänninen Helin Jyväskylän Keljonkankaan koulusta, luokanopettaja Satu Hietala (Vuoden luokanopettaja 2019)  Jyväskylän Huhtasuon koulusta, kanttori Jukka Hassinen Jyväskylästä  sekä koululainen Vilho Hietala Jyväskylästä Huhtasuon koulusta.

Virsivisa on kolmas- ja neljäsluokkalaisille järjestetty valtakunnallinen hanke, jossa tutustutaan Virsivisan virsiin monella tavalla. Virsivisan järjestävät Nuori kirkko ry ja Kirkkohallitus. Paikallisesti visaa toteuttavat koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

Virsivisan finaali on katsottavissa www.ttila.fi 

Kuvat: Tuukka Joru