Ajankohtaista

Nuoren kirkon vuoden 2019 kansainväliset rippikoulut alkavat heinäkuussa

Nuoren kirkon järjestämät kansainväliset rippikoulut ovat jälleen käsillä! Järjestyksessään 70. ja 71. kansainväliset rippikoulut järjestetään heinäkuun tullen Partaharjun leirikeskuksessa Pieksämäellä.

Leireille osallistuu niin Suomessa asuvia kuin ulkosuomalaisiakin nuoria. Molemmille leireille tulee noin 70 nuorta ja 12 isosta ympäri maailman. Yhteensä kesän leireille on osallistujia 27 eri maasta, kaukaisimpien nuorten ollessa Uudesta-Seelannista ja Indonesiasta saakka. Myös osa Suomesta tulevista leiriläisistä ja isosista ovat jossain vaiheessa elämäänsä asuneet jossain muualla kuin Suomessa.

Palaute ripareista on ollut aina valtavan myönteistä. Useimmat leiriläiset ovat päätyneet meille joko vanhemman, isomman sisaruksen, sukulaisen tai tuttavan suosituksen kautta. Osallistujat ovat pitäneet lämminhenkisestä leiri-ilmapiiristä ja löytäneet muista nuorista runsaasti hengenheimolaisia. Nämä muistot kantavat läpi elämän”, kertoo kurssisihteeri Elise Kyttä tyytyväisenä.

Kansainväliset rippikoulut noudattavat pari vuotta voimassa ollutta rippikoulun uutta opetussuunnitelmaa, eivätkä siten poikkea sisällöltään “tavallisista” rippikouluista muutoin kuin leirillä käytettävien kielten puolesta, sillä suomen lisäksi leirielämä taittuu myös englanniksi.

Nuoren kirkon kansainväliset rippikoulut ovatkin oiva keino ns. kotikansainvälistymiseen.  Ilmoittautuminen kansainvälisiin rippikouluihimme kesälle 2020 on avoinna aina huhtikuun loppuun 2020 saakka. Tämän kesän rippikoulujen iloista leirielämä voi seurata sekä instagramissa (@kvriparit) että blogin kautta osoitteessa 2019kv.blogspot.com.

Lisätietoja: https://nuorikirkko.fi/kansainvaliset-rippikoulut

Kurssisihteeri Elise Kyttä (elise.kytta@nuorikirkko.fi, 040 731 857)