Ajankohtaista

Pisara-leiriläiset levittivät hyvää mieltä omilla IlonPisara-markkinoilla

Pisara-suurleirin leiriläisten määrä kasvoi hieman viikonlopuksi, kun perhe- ja kuoroleirit saivat täydennystä uusista perheistä. Kaiken kaikkiaan leirille osallistui lähes 1700 eri-ikäistä leiriläistä. Eniten osallistujia, noin 1300 varhaisnuorta ohjaajineen, on 10–14-vuotiaiden junnuleirillä ja noin 150 perheleirillä. Lisäksi leirillä oli nuorten leiri, kuoroleiri ja medialeiri.

Sunnuntai aloitettiin IlonPisara-markkinoilla, joilloin kaikki leiriläiset kokoontuivat Partaharjun toimintakeskuksen pihapiiriin levittämään hyvää mieltä ja juhlistamaan 100 vuotta iloa -juhlavuotta. Markkinayleisöä viihdytti “open stagea” isännöinyt Pisaran leiribändi viralliselta nimeltään Pekka Laukkarinen Trio. Open stagella leiriläisillä oli mahdollisuus päästä esiintymään joko yksin tai bändin kanssa. Open Stagella kaikui erityisesti Matti Laitisen säveltämä ja sanoittama leirilaulu “Pisara, Pisara”

Markkinoilla ei kuitenkaan käyty varsinaista kauppaa vaan hyvän mielen, iloisen palvelun tai mukavan tuotteen sai ilmaiseksi, ikään kuin vaihtokauppaa tehden. Markkinoiden ideana oli se, että leiriläiset toimivat markkinoilla sekä myyjinä että ostajina, ja he pääsivät tätä kautta tutustumaan toisiin leiriläisiin sekä osallistumaan Pisara valtameressä -haasteeseen. 

Pisara valtameressä -haastekampanja alkoi huhtikuun alussa ja jatkuu leirin loppuun saakka. Haasteen tarkoituksena ei ole kerätä suuria summia vaan herättää auttamisen halua ja lisätä tietoisuutta. Pyrkimyksenä on ollut se, että leiriläinen tekee asioita yhdessä muiden kanssa, kokee iloa yhdessä tekemistä ja rakentaa rauhaa omalla toiminnallaan lähellä ja kaukana. Syyrian sota on vienyt perheitä ja lapsia pois kotoa, pois tavallisesta arjesta. Pakolaisleireillä on merkittävä osa lapsista joutunut pois koulusta. Muun muassa näiden lasten koulunkäynnin turvaamiseksi leirillä on ollut mahdollista lahjoittaa panttipullot erillisiin keräyspisteisiin. 

Leirin päätösnuotiolla rakennetaan rauhaa ”Rauha Challenge” -illassa. Ohjelma koostuu erilaisista lava- ja yleisöhaasteista ”Pisara valtameressä” -hengessä, joissa kartutetaan yhteistä pottia Sat 7 Academy My School -ohjelmaan. Päätösnuotio päättyy perinteisesti valaistuun ristiin, joka siunauksena saattee kaikki leiriläiset kohti uusia seikkailuja.

Leirinjohtaja Eija Kallisen mukaan leiri on mennyt erittäin hyvin ja sillä on ollut erittäin hyvä henki.  “Leiriläiset ovat olleet hyvin levollisia, ja sen on varmistanut seurakuntien ja leirin työntekijöiden, isosten ja talkoolaisten valtava määrä osaamista ja tehtävässä onnistumista”, Kallinen kiittelee. “Erityisen iloisia voimme olla siitä, että perheet ja nuoret olivat ensimmäistä kertaa samalla leirillä  junnuikäisten kanssa ja osallistuivat vahvasti leirin ohjelman valmisteluun ja toteuttamiseen. Eri-ikäisten yhteentuominen samoihin tilanteisiin on todella tärkeää, ja se tulee muistaa myös kirkon tulevaisuutta pohdittaessa.” 

Pisara-suurleiri päättyy huomenna maanantaina 29.7. leirin purkamisella, lipun laskulla ja matkaan lähettämisellä. Seuraava suurleiri järjestetään neljän vuoden kuluttua Partaharjulla.

Kuusipäiväisen Pisara-leirin pääjärjestäjä on Nuori kirkko ry yhdessä Nuoren kirkon piirien, Kirkon kasvatus ja perheasiain yksikön, hiippakuntien ja paikallisseurakuntien, Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkoston kanssa. 

Median käyttöön tarkoitetut kuvat leiristä löytyvät osoitteesta  https://www.flickr.com/photos/pisaraleiri/with/48394341892/ 

Lisätietoja: 

  • Leirinjohtaja Eija Kallinen, 0400 105 073, eija.kallinen@nuorikirkko.fi 
  • Leirin projektipäällikkö Maara Kosonen, 0400 541 957, maara.kosonen@nuorikirkko.fi
  • Vs. viestintäjohtaja Johanna Pietiläinen, 044 545 6592, johanna.pietilainen@nuorikirkko.fi
  • Nuorten leiri: Tarja Liljendahl 0400 279 376, tarja.liljendahl@nuorikirkko.fi 
  • Perheleiri ja kuoroleiri: Mari Torri-Tuominen, 050 5851 071, mari.torri- tuominen@nuorikirkko.fi
  • Medialeiri: Juha Kinanen, 0400 304 490, juha.kinanen@nuorikirkko.fi