Ajankohtaista

Päkän päivä -sovellus etenee vauhdikkaasti – Semi Rantanen keskeisenä hahmona sovelluksen kehittämisessä

 

 

Lastenkirkossa on työstetty pitkin kevättä ja kesää Päkän päivä -sovellusta. Keskeisenä hahmona sovelluksen luomisprosessissa on toiminut lappeenrantalainen opiskelija Semi Rantanen, joka on sijaistanut digiviestintäsuunnittelija Vlada Laukkosta Nuoressa kirkossa huhtikuusta elokuun loppuun. 

 

Viimeisenä työpäivänään Semi pääsi piinapenkkiin vastaamaan kysymyksiin työstään Nuoressa kirkossa sekä Päkän päivä -sovelluksen parissa.

 

– Miten päädyit Nuoreen kirkkoon töihin?

 Olin hakemassa kesätöitä kesälle 2019, kun näin Nuoren kirkon ilmoituksen netissä. Selasin työpaikkoja neljältä aamuyöstä ja ilmoitus oli sulkeutumassa muutaman tunnin päästä kuudelta. Tein hakemuksen ja pääsin haastatteluun. Työtehtävät ilmoituksessa vaikuttivat juuri siltä mitä olin opiskellut menneenä lukuvuotena.

 

– Millainen työrupeama on ollut?

 Työ on tuntunut hyvältä ja on ollut mukava päästä osaksi työyhteisöä. Erityisen siistiä oli saada olla ”tasavertainen” työntekijä eikä pelkästään ”kesähessu”. Kaiken kaikkiaan työrupeama on ollut monipuolinen ja opettava kokemus. Varsinkin työsuhteen alussa sai uutta opiskella jatkuvasti. Henkilökohtaisesti pidän käytännön kautta opiskelemisesta ja sitä tämä työ tarjosi. 

 

– Mitä kaikkea työ on pitänyt sisällään?

 Työtehtävät koostuivat pitkälti Lastenkirkon mobiiliappin luomisesta sekä nettisivujen ylläpitämisestä/luomisesta. Myös muita työtehtäviä kuten Fisucraftin ylläpitoa tuli tehtyä.

 

– Miten Päkän päivä -sovellus on edennyt ja missä vaiheessa se on nyt?

Sovelluksen luominen oli haastava, mutta palkitseva kokemus. Oma kokemus pelien tekemisestä oli ennen tätä kesää vajavainen. Kuitenkin ohjelmointipohjaa löytyi koulun kautta sen verran, että uuden ohjelmointikielen käyttöönotto sujui melko vaivattomasti. Internet on myös täynnä ohjeita sekä mahdollisesti valmista koodia käytettäväksi omassa projektissa. Projekti eteni kesän aikana hyvin. Tavoitteeseen, jossa haluttiin saada julkaisukelpoinen peli, päästiin. Nykyinen versio on siirtynyt beta-vaiheeseen ja on askeleen lähempänä varsinaista julkaisua. Vaikka sovellus on ns. ”julkaistu” puuttuu siitä ominaisuuksia ja muutamia bugejakin saattaa vielä löytyä.

 

– Mitä on luvassa seuraavaksi?

 Töiden tullessa päätökseen muutan takaisin Lappeenrantaan opiskelemaan. Aloitan kolmannen vuoden teknillisessä-yliopistossa. Alana tietotekniikka ja sivuaineena yrittäjyys. Tämän pidemmälle en vielä ole suunnitellut elämääni, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo.

 

 

Vlada Laukkonen jatkaa Päkän päivä -sovelluksen parissa syyskuun alusta lähtien.