Ajankohtaista

Moottoripajanuoret kisaavat Pieksämäellä Paltasen radalla auto- ja mopoendurance-tapahtumassa

Joskus koneet käyvät kuumina. Kuva syksyn 2018 Moottoripajan Syysrälläkästä Pieksämäen Paltasella.

Moottoripajanuoret kokoontuvat lauantaina 21.9.2019 perinteisiin syyskisoihin. Kisoissa autot ajavat Paltasen moottoriurheilukeskuksella kilpaa kelloa vastaan ja samassa paikassa mopot kisailevat oman endurance-kisansa.

Aamupäivällä harjoitellaan ja lounaan jälkeen noin klo 12.30 käynnistetään autot ja kellot. Mukaan ajoihin on tulossa ennätyksellisen paljon moottoripajoja. Paikalle on tulossa pajoja Lahdesta, Parolasta, Lempäälästä, Pyhtäältä, Limingasta ja Kajaanista. Ilmoittautuneita on yhteensä noin 50 nuorta ohjaajineen.

Samaan aikaan noin klo 12.30 käynnistetään myös mopojen kolmen tunnin endurace-kisa ja katsotaan, mikä joukkue saavuttaa eniten kierroksia ja kenellä koneet kestää.

Moottoripajat kokoontuvat 5-6 kertaa vuodessa ajoharjoittelutapahtumiin. Tällä kertaa majoituspaikkana toimii Partaharjun toimintakeskus ja kisat ajetaan Paltasen autourheilukeskuksella.

 

Mikä moottoripaja?

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä 32 moottoripajaa muun muassa seurakuntien, kuntien ja yhdistysten toimesta. Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.

Lisätietoja: Suunnittelija Veijo Kiviluoma, 044 743 7000, veijo.kiviluoma@nuorikirkko.fi, Nuori kirkko ry, www.moottoripaja.fi