Ajankohtaista

Pasi Toivola aloitti Moottoripajan koordinaattorina

– Moottoripajatoiminta kokonaisuudessaan kiinnostaa minua, se ei ole pelkkää työtä, sanoo Moottoripajan koordinaattorina syyskuun alussa aloittanut erityisnuorisotyöntekijä Pasi Toivola ja sanoo nauttivansa jokaisesta aamusta tulla töihin.

– Tykkään järjestöjen tavasta tehdä työtä, ja tämä Nuoren kirkon puolen vuoden pesti on hieno mahdollisuus siihen. Nyt voi tavallaan ”vetää henkeä” reilun 20 vuoden työrupeamasta seurakunnassa, jatkaa sosionomi AMK, diakoni Pasi Toivola, joka on virkavapaalla erityisnuorisotyönohjaajan toimesta Jyväskylän Vaajakosken alueseurakunnasta.

– Autopajatoiminta on tullut hieman tutuksi oman työn ohessa, joten nyt on mukava tulla osaksi sitä maailmaa ihan sisältäpäin, sanoo Pasi.

Autot ovat kovin tuttuja eri rallilajeja vuosikymmeniä harrastaneelle Pasille, nykyään hän tosin  on enimmäkseen kartturina. Työnsä puolesta Pasilla on myös vankka kokemus toisesta Nuoren kirkon toimintamahdollisuudesta, Palveluoperaatio Saappaasta.

– Yksi tärkeä iso tehtävä lähikuukausina on kartoittaa Keski-Suomen alueen seurakunnat ja kunnat, viriäisikö Moottoripajatoiminta niissä yhteistyönä tai jollain muulla tavalla, kertoo Pasi tulevan puolivuotiskauden hommista. – Tutkimme myös yhteistyön mahdollisuuksia vammaistyön ja Moottoripajatoiminnan välillä ja tarkoituksemme on pilotoida hanke.

– Toivon, ettei yksikään Moottoripaja tuntisi oloaan hylätyksi, vaan olisimme kaikki yhdessä antamassa vahvaa sosiaalista tukea sitä tarvitseville nuorille, sanoo Pasi Toivola.