Ajankohtaista

Vauvan päivänä juhlitaan perheen pienimpiä

Valtakunnallista Vauvan päivää vietetään jo kolmatta kertaa perjantaina 27.9. Kolmessa vuodessa tapahtuma on kasvanut jo merkittävästi, ja nyt ohjelmaa on paitsi Helsingin Musiikkitalolla, Oodissa ja Kansalaistorilla, myös seurakunnissa, järjestöissä, kunnissa ja työpaikoilla ympäri Suomen.

Nuori kirkko sekä kirkon kasvatus ja perheasiat ovat mukana Helsingin päätapahtuman ohjelmassa, joka alkaa klo 12.00 ja jatkuu aina klo 18.30 saakka. Tapahtumassa pääsee muun muassa osallistumaan iloiseen vauvamuskarihetkeen klo 12.45 Musiikkitalon lavalla kanttori Riikka Jäntin johdolla. Jäntti muistetaan erityisesti viime vuonna Nuoren kirkon lastenmedian, Lastenkirkon kanssa Vauvan päiväksi julkaistun “Vautsi vauva”-laulunsa johdosta. Tämä kappale tullaan varmasti kuulemaan myös tämän vuoden tapahtumassa, joten laulua voi treenata nyt jo etukäteen: video löytyy Lastenkirkon youtube-kanavalta ja nuotti Nuoren kirkon sivuilta.

Lisää seurakuntien tarjoamasta musiikkiohjelmasta päästään nauttimaan klo 14.30, kun Musiikkitalon lavalle nousee Kannelmäen seurakunnan lapsi- ja nuorisokuoro Kannelkellot.

Musiikkitalolla järjestetään myös useita workshopeja päivän mittaan, ja ohjelman aloittaa klo 13.00 Nina Kauppinen ja Henna Ahlfors rakkauden ammattilaisista, jotka pitävät workshopin otsikolla “Muuttuuko parisuhde vauvan myötä?”.

Kirkkohallituksen ja Nuoren kirkon yhdessä luomat kriteerit vauvaystävälliseksi seurakunnaksi laadittiin viime vuonna, ja tänä vuonna Vauvan päivää vietetään varsin aktiivisesti seurakunnissa ympäri Suomen. Ohjelmaa on muiden muassa 

Tuiran seurakunnassa Oulussa, Kotka-Kymin seurakunnassa, Espoonlahden seurakunnassa, Forssan seurakunnassa jokainen vauvan henkilökohtaisesti kutsuen, Euran seurakunnan vauvakerhossa, Olarin ja Tapiolan seurakunnissa, Raision seurakunnissa, Lappeenrannan seurakunnissa, Janakkalan seurakunnassa, Kaustisen ja Ullavan seurakunnissa sekä Paattisen seurakunnassa.

Vauvan päivän takana on VauvaSuomi ry, jonka yhteistyökumppaneina ovat mm. Nuori kirkko, Kirkkohallitus, Liikenneturva ja Helsingin kaupungin kaikki neuvolat ja leikkipuistot. 

 

Vauvan päivän päätapahtuman ohjelma sekä materiaalipaketti ovat kokonaisuudessaan nähtävissä täältä. 

Vauvan päivän Helsingin tapahtuman ohjelmineen löydät myös Facebookista.

 

Lisätietoja: 

Johanna Pietiläinen (johanna.pietilainen@nuorikirkko.fi, p. 044 545 6592)
vs. viestinnän ja vaikuttamisen johtaja