Ajankohtaista

Saapas-päivät Partaharjulla 27.–29.9.2019

Vapaaehtoiset saapaslaiset päivystämässä Suomipop-festivaaleilla Jyväskylässä kesällä 2019. Kuva Ville Viinikainen.

Palveluoperaatio Saappaan vapaaehtoiset työntekijät kokoontuvat vuosittaiseen tapaamiseen Partaharjun toimintakeskukseen Pieksämäelle 27.–29.8.2019. Mukaan on ilmoittautunut 80 osanottajaa ennätyksellisesti 13:sta eri Saapas-ryhmästä eri puolilta Suomea kauimmaisen ryhmän saapuessa paikalle Espanjan Aurinkorannikolta Fuengirolasta.

Päivien teemoina ovat ekologisuus, yhteisöllisyys ja ankkuritoiminta. Luennoimassa ovat Ankkuriryhmän erityisnuorisotyöntekijä Jarkko Riikonen aiheesta ”Ankkuritoiminta ja päihteet” sekä teologian tohtori, ekopappi Pauliina Kainulainen aiheesta ”Yhteisöllisyys, ekologia”. Suuri merkitys vapaaehtoistyön saapasväelle on myös yhteisillä keskusteluilla, kokemusten jakamisilla ja tapaamisilla akselilla Kajaani–Fuengirola.

Saapas-päivät järjestää Nuori kirkko ry yhteistyössä Joensuun Saapas-ryhmän kanssa, jonka myötä päivät on katettu karjalaiseen tyyliin Tulgua terveh – Olgua kui kois -teemalla.

Saappaan vapaaehtoiset kohtaavat nuoria heidän omilla ehdoillaan kaduilla, festareilla ja sosiaalisessa mediassa. Saapaslaiset ovat turvallisia ja luotettavia aikuisia, jotka kuuntelevat ja auttavat nuoria. Saapas-päivystäjinä toimivat koulutetut täysi-ikäiset vapaaehtoiset. Heitä tukevat Saapas-ryhmien vastaavat ohjaajat, jotka ovat seurakuntien tehtäväänsä nimeämiä henkilöitä. Palveluoperaatio Saapas on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nuorisotyötä. Nuori kirkko ry koordinoi Saappaan toimintaa valtakunnallisesti.

 

Lisätietoja: www.saapas.fi  ja erityisnuorisotyön sihteeri Ville Viljakainen, ville@viljakainen@nuorikirkko.fi, 040 010 5071