Ajankohtaista

Päkän päivä -peli tuo valoa pienen arkeen

Päkän päivä on Lastenkirkon uusi sovellus 3–6-vuotiaille lapsille. Pelissä harjoitellaan Päkä-lampaan ja Pulmu-kyyhkyn kanssa lapselle tärkeitä arjen taitoja, joihin lasketaan mukaan myös rukous. Peliä kehitetään koko ajan lapsilta ja perheiltä saatavan palautteen ja ideoiden pohjalta. Päkän päivä -peli on ladattavissa Goodle Play -sovelluskaupasta Android-laitteille.

“Mukava, kun pelissä on rauhallinen tunnelma”, kiittää mobiilipelien kiihkeän koukuttavasta menosta huolestunut kolmen pienen lapsen isä Juhana Niemelä Päkän päivää. ”Rauhallinen tunnelma on lapsistakin mukava. Kuitenkin Päkän kotia tutkiessa hujahtaa helposti se puolituntinen ruutuaika, joka pienelle lapselle riittää hyvin. Peliin on mukava palata yhä uudelleen.”

Pelin sisällä on tuttuja pikkupelejä kuten pukemis-, hahmo- ja muistipelit. Pelin uusimmassa versiossa pääsee kuuntelemaan Lasten jouluradiota Päkän olohuoneessa.

Päkän päivä -julkkareita seurakunnissa ympäri Suomen 

Loppuvuonna noin 60 seurakunnassa ympäri Suomea järjestetään perhetoiminnan yhteydessä Päkän päivä -julkkareita. Tapahtumassa saa leikkiä sovelluksen lisäksi Päkän päivä -pöytäteatterilla, värittää Päkä ja Pulmu -kuvia, jaetaan Päkä-tarroja ja maistellaan muffinsseja. Julkkaritunnelmaan pääsee myös katsomalla Lastenkirkon Youtubesta Antti Vuoren uuden musavideon Päkän päivä Valonsäde-laulun tahtiin.

Peliä on ollut tekemässä jo iso joukko ihmisiä 

Peliä on valmisteltu vuoden 2019 alusta lähtien ja tekemisessä ovat olleet mukana: Niilo Helminen, ääni; Ville Hyytiäinen, ohjelmointi; Tuukka Joru, ääni ja grafiikka; Anna-Mari Kaskinen, teksti; Anna Korolainen-Crevier, Pulmun ääni; Vlada Laukkonen, ohjelmointi, käsikirjoitus; Johanna Nordblad, grafiikka, käsikirjoitus; Sini Nikku, Päkän ääni; Kaisa Raittila, teksti; Semi Rantanen, ohjelmointi; Antti Vuori, musiikki; Soili Perkiö, Valonsäde musiikin sävellys; Anita Ahtiainen, käsikirjoitus, tuotanto, päätoimittaja; Johanna Pietiläinen / Katri Korolainen, vastaava päätoimittaja; Antti Vuori ja Mari Torri-Tuominen, Päkän päivä Valonsäde-laulun tahtiin -video.

Video Päkän päivä Valonsäde-laulun tahtiin.

Lisätietoja: https://lastenkirkko.fi/pakanpaiva  ja Lastenkirkon päätoimittaja Anita Ahtiainen, anita.ahtiainen@nuorikirkko.fi, 050 596 6039