Ajankohtaista

Ilmoittautuminen ensi vuoden kansainvälisille rippileireille on avautunut

Kuvassa suuressa ympyrässä seisovia nuoria metsäisessä maisemassa Partaharjun leirikeskuksessa.

Tänä keväänä on aika toimia, mikäli haluaa varmistaa paikkansa ensi vuoden kesäksi Nuoren kirkon suosittuun kansainväliseen rippikouluun! Jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan järjestetty rippikoulu valloittaa myös vuonna 2021 Pieksämäellä Partaharjun leirikeskuksen. Leirejä järjestetään ensi vuoden kesänä kaksi, joista molemmille osallistuu 70 nuorta.

Rippikoulu eroaa paikallisten seurakuntien rippikouluista esimerkiksi siinä, että opetuskielinä ovat suomi ja englanti ja leiri kestää kymmenen päivää. Muutamankin päivän erolla on suuri merkitys ryhmän kokonaisdynamiikan kannalta, sillä nuoret ehtivät tutustua toisiinsa paremmin.

”Näillä leireillä on aina hämmästyttävää huomata, kuinka nuoret heti ensimmäisenä päivänä löytävät toisensa. Ensimmäisen kerran kokoonnutaan kaikki yhteen kello 13 ja jo päivällisellä näyttää siltä, että kaikille on löytynyt kaveri. On huimaa, kuinka nuoret haluavat löytää toisensa ja kohdata avoimesti”, iloitsee leiriä jo vuodesta 1991 saakka järjestänyt Nuoren kirkon kurssisihteeri Elise Kyttä.

Viime vuonna nuoria oli rippikoulussa jopa yli kahdestakymmenestä eri maasta. Leireillä kuulee suomen ja englannin lisäksi siis kattavan valikoiman muitakin kieliä. Leirijakso on ohjelmaltaan tiivis ja siihen mahtuu opetusta, vapaa-aikaa, yhteistä tekemistä, musiikkia ja monenlaista ohjelmaa. Kyttä kertoo, että nuorten kokemus leireillä nähdyksi ja kuulluksi tulemisesta on aivan ensisijaista.

Ennen varsinaista leiriosuutta rippikoulussa on käytössä sähköinen oppimisalusta, jossa nuoret pääsevät kertomaan itsestään, harrastuksistaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Usein viestien ja sometilien vaihto alkaa nuorten kesken jo tässä vaiheessa.

”Nuoret, jotka ovat joutuneet vaihtamaan maata ja jopa maanosaa ovat ehkä avoimempia kohtaamiselle. On silmiä avaavaa ja lohduttavaa huomata, että muutkin jakavat saman juurettomuuden kokemuksen ja suomalaista identiteettiä voi etsiä yhdessä”, Kyttä pohtii.

Täältä voit lukea lisää kansainvälisestä rippikoulusta ja ilmoittautua mukaan!

 

Lisätietoja antavat:
Elise Kyttä, elise.kytta@nuorikirkko.fi 040 731 8578
Toimisto, toimisto@nuorikirkko.fi 044 299 0553