Ajankohtaista

Nuori kirkko aloittaa etäkoulutukset, ensimmäisenä kokeillaan webinaareja rippikoulun etäohjaamisesta

Kuvassa Sanna Jattu
Nuori kirkko ry:n koulutussuunnittelija Sanna Jattu.

Seurakuntien rippikoulut ja muu kasvatustoiminta on joutunut viime päivien aikana yllättävään tilanteeseen. Myös koulutusorganisaatiot painivat koronatilanteen kanssa. Nyt kun kokoontumiset eivät ole mahdollisia, on nopeasti on löydettävä uudet keinot niin rippikoulujen kuin koulutustenkin toteuttamiseen. Kun nuorten kanssa ei tällä hetkellä ole turvallista kokoontua konkreettisesti samaan tilaan, kannattaa ottaa kaikki muut yhteisöllisyyden tukemisen keinot käyttöön. Nuori kirkko tarjoaa jo lähipäivinä webinaarimuotoista koulutusta uuteen tilanteeseen joutuneiden rippikouluohjaajien tueksi. Nuoria voi kohdata mielekkäällä tavalla myös verkossa.

“Toimimme nyt tässä koulutuskokeilussa samoin kuin rippikoulut. Kutsumme koolle 25 ihmistä verkon välityksellä, ja haluamme luoda yhteyden heidän välilleen”, toteaa koulutussuunnittelija Sanna Jattu. “ Haluamme olla seurakuntien rinnalla lähtemässä kokeilemaan uutta. Näiden webinaarien toteutuksesta voi saada vinkkejä myös siihen, miten nuorten kanssa olisi mahdollista työskennellä. ”

Webinaareja järjestetään kahdesta eri näkökulmasta rippikoulujen etäohjaamiseen. Ensimmäisessä webinaarissa jäsennetään mahdollisuuksia ohjata rippikoulua siten, että nuoret tekevät tehtäviä omassa tahdissaan. Webinaarin ensimmäinen toteutus on täynnä ja toista toteutusta tarjotaan ensisijaisesti varapaikoille jääneille. Tätä webinaaria on myöhemmin mahdollista seurata maksuttomana koostetallenteena.

Toisessa webinaarissa perehdytään reaaliaikaisesti koolla olevan rippikoululaisten oppimisen ohjaamiseen verkossa. Tässä webinaarissa oppiminen tapahtuu olennaisesti oman osallistumisen kautta. Webinaarit pidetään seuraavasti

Webinaarin osallistumismaksu on 30 €. 

Nuoren kirkon kouluttajat käyvät nyt loppukevään koulutustarjontaa läpi ja selvittävät vaihtoehtoisia toteutustapoja lähiopetukselle. “Koulutuksen tavoitteiden ja sisällön mukaan etsimme parhaan mahdollisen toimintatavan”, toteaa koulutuspalveluista vastaava johtaja Timo Tulisalo. “Ensisijaisesti selvitämme, miten eri koulutuksille voitaisiin löytää uusia ajankohtia loppuvuodella. Sen rinnalla etsimme mahdollisuuksia toteuttaa koulutuksia etäyhteyksien kautta.”, hän painottaa.

Lisätiedot 

webinaarien osalta Sanna Jattu, 0400 105 072, sanna.jattu(at)nuorikirkko.fi

järjestön koulutustarjonnan osalta Timo Tulisalo, 044 3469 522, timo.tulisalo(at)nuorikirkko.fi

Tags