Lapsiasiahenkilö, päivitäthän yhteystietosi!

Kuvituskuva. Kaksi lasta hymyilee metsäisessä maisemassa.

Nuori kirkko ry ylläpitää yhteistyössä Kirkon Kasvatus ja perheasioiden (KKP) kanssa Seurakuntien Lapsiasiahenkilöiden verkostoa ja tuottaa lapsiasiahenkilöille toiminnan avuksi koulutusta ja ajankohtaista tietoa lasten oikeuksiin ja lapsivaikutusten arviointiin liittyen.

Toimitamme lapsiasiahenkilöille ja LAVA-asioista kiinnostuneille suunnatun uutiskirjeen 2-4 kertaa vuodessa. Haluamme tarkistaa aika ajoin, että yhteystietomme ovat ajan tasalla. Mikäli toimit edelleen seurakunnan lapsiasiahenkilönä, täytä oheinen yhteystietolomake, jotta saamme tietomme ajan tasalle. Yhteystietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Täytä lomake täällä

Lisätietoja antaa Nuoren kirkon nuorisosihteeri Tarja Liljendahl,
p. 0400 279376,
tarja.liljendahl@nuorikirkko.fi

Kiitos avustasi!

Kirkkojärjestys velvoittaa seurakunnat toteuttamaan Lapsivaikutusten arvioinnin osana päätöksentekoa. LAVA-ohjeistuksessa suositellaan seurakuntia nimeämään seurakuntaan lapsiasiahenkilöt seurakunnan luottamushenkilöistä ja työntekijöistä vahvistamaan lasten ja nuorten äänen kuulumista seurakunnissa. Lapsiasiahenkilön tehtävänä on toimia seurakunnassa muun muassa lapsen oikeuksien sopimuksen sekä lasten ja nuorten asioiden asiantuntijana, auttaa selvittämään lasten ja nuorten mielipiteitä ja välittää ajankohtaista tietoa seurakuntien työntekijöille ja luottamushenkilöille.