Ajankohtaista

Moottoripajat ja Saappaan ryhmät palaavat vaiheittain kaduille ja pajoille

Saappaan toimijoita Jyväskylä Popissa 2019.

 

 

 

 

Koronarajoituksia puretaan vaiheittain tulevina viikkoina myös palveluoperaatio Saappaan ja Moottoripajojen toiminnassa. Toiminta organisoidaan uudelleen nuorten ja vapaaehtoisten terveys ja turvallisuus etusijalla. 

“Koulut jatkavat lähiopetusta 14.5. ja samalla avautuvat myös ulkoliikuntapaikat. Kesäkuun alusta myös muu harrastustoiminta on jälleen mahdollista. Näin ollen Saappaan tai Moottoripajan toiminnalle ei ole valtiovallan tai meidän puolestamme estettä, kunhan turvallisuudesta huolehditaan. Ryhmien paluusta ja pajojen avaamisesta päättävät kuitenkin aina paikalliset toimijat, joilla on paras käsitys heille sopivasta toiminnasta”, kertoo Nuori kirkko ry:n kehittämis- ja jäsenpalvelujohtaja Heli Pruuki

On siis erittäin perusteltua lykätä toiminnan aloittamista tässä tilanteessa, jos se paikallisesti tuntuu järkevältä. Koronatilanteen etenemisestä ei kuitenkaan valitettavasti tiedetä kaikkea ja tilannetta seurataan koko ajan. Saappaan ja Moottoripajan toiminta nojaa vapaaehtoisiin, jotka miettivät itse, ovatko valmiita lähtemään mukaan toimintaan tässä vaiheessa. 

“Kenellekään ei saa tulla tunne, että olisi pakko tulla mukaan, vaikka korona huolettaisi. Tässä epävarmassa tilanteessa on ok jäädä pois toiminnasta vaikka väliaikaisesti. Erityisesti kehotamme riskiryhmiin kuuluvia vapaaehtoisia ja työntekijöitä vielä malttamaan: nyt ei ole aika riskeerata omaa terveyttään”, muistuttaa Saapas-toimintaa koordinoiva Ville Viljakainen. 

Saappaan ja Moottoripajojen toiminta perustuu viranomaisten antamiin suosituksiin toiminnasta. Lisäksi seurakunnilla tai muilla järjestäjätahoilla voi olla omia suosituksia toiminnan järjestämiseksi. Vastuuohjaajille on lähetetty erikseen muistilistat turvallisuus- ja terveyssuosituksista erityisesti Saappaan ja Moottoripajan toiminnassa. Jos posti ei ole tavoittanut, otathan meihin yhteyttä. 

 

Lisätietoja: 

Ville Viljakainen 

Erityisnuorisotyön sihteeri, palveluoperaatio Saapas

040 010 5071

 

Tapu Sirkka

koordinaattori, Moottoripaja

044 773 2058

 

Heli Pruuki 

johtaja, kehittämis- ja jäsenpalvelut

044 580 1600