Iloa ja riemua Tykkimäen täydeltä

Yli 1250 tyttöä, poikaa, heidän ohjaajansa ja perheenjäsentään nauttivat aurinkoisessa säässä kevätretkestä Tykkimäen huvipuistoon lauantaina 19.5. Huvipuisto täyttyi ilosta ja riemusta ja se kuului ehkä eniten korkeissa äänialoissa laitteiden kieputtaessa kevätretkeläisiä.

Kevätretkipäivään “otettiin vauhtia” liikunnallisesta ja vauhdikkaasta huvipuistojumiksesta, jonka toimittivat papit Mikko Wirtanen ja Johanna Pesonen Kouvolan alueen seurakuntien lapsikuoron ja nuorten bändin pitäessä huolta iloisesti musiikista.

Jumiksessa toivotettiin onnea myös huomisen helluntaipäivän syntymäpäiväsankarille kirkolle ja pohdittiin, kuka se Pyhä henki oikein on.

Ensi esityksen saanut “Nosta kädet ilmaan, anna elämän viedä -huvipuistojumislaulu jäi heti mukavaksi “korvamadoksi”. Sen on säveltänyt kanttori Risto Eskola ja sanoittanut Taru Spännäri.

Korkealle nousevat ja hurjat laitteet parasta

– Ne on hyviä  laitteita, mitkä vievät korkealle. Lisäksi Väärinpäin-talossa on käyty jo ainakin 10 kertaa, tuumivat  seurakunnan leireillä käyneet Jere ja Viljami Mikkelistä.

– Ihan paras oli uusi Endeavour, summaa Viljami ja Jere jatkaa: – Niin ja se vino lattia ja paineilmahuone.

– Me on käyty tuolla, tuolla ja tuolla, nauravat perheretkellä Imatralta olevat Venla (vihr), Dave ja äiti Anu.

– Calypso on ollut paras, sanoo perheen mukana ollut Venlan ystävä Miisa.

– Me saatiin koulussa mainoslappu tästä kevätretkestä ja lähdettiin mukaan, kertovat Milla ja Veera. – Kaikki hurjat laitteet ovat parhaita, sanoo Niko.

Haminalaisporukka oli vanhoja tekijöitä Tykkimäellä, sillä nyt oli ainakin seitsemäs kerta huvipuistossa.

Heinola rymyretkellä ja Varkaus 10-retkellä

– Meillä Heinolan seurakunnassa on ainakin 20 vuotta ollut joka kevät “rymyretki” perheille ja kerholaisille. Joka toinen vuosi on tultu tähän lähelle Tykkimäelle, joka toinen vuosi onmenty kauemmaksi, esimerkiksi Linnanmäellle. Rymyretki-sana kantaa Heinolassa ilman ihmeempää markkinointiakin, sanoo Jari Kovalainen.

– Tämä on myös kiitosmatka kerhonohjaajille, heitä on tällä kertaa mukana 18. Tullessa jaoimme Nuoren kirkon ansiomerkit neljälle kerhonohjaajalle, lisää Sirkku Kovalainen.

– Olen niin iloinen ja kiitollinen siitä, että seurakuntien työntekijät tuovat ryhmänsä tänne! Ja erityisen iloinen siitä, että työntekijät ovat saaneet kiitoksia näiden retkien järjestämisestä lasten vanhemmilta, kertoo kouluttaja Maara Kosonen Nuoresta kirkosta ja jatkaa:

– Osanottajamäärä oli muuten uusi ennätys tällä Nuoren kirkon, sen Itä-Suomen ja Kaakkois-Suomen piirien, Kuopion ja Mikkelin hiippakuntien sekä Kouvolan seurakuntien jo viidettä kertaa järjestetyllä kevätretkellä.

– Ja Varkauden seurakunnan väki viettää täällä 10-retkeä, mukana on 80 tyttöä ja poikaa! kertoo nuorisotyöntekijä Paula Boman. – Hyvä kun ensi vuonna on Tykkimäki jälleen, meillä on silloin uudet 10-vuotiaat mukana!

Jumiksen voit katsoa Nuoren kirkon Facebook-sivulta

Nosta kädet ilmaan -kappaleen nuotteja voi kysyä Risto Eskolalta, Anjalankosken seurakunnasta.

Kuvat ja teksti Pirjo Riipinen