KANSAINVÄLINEN TOIMINTA

Nuori kirkko

• tekee yhteistyötä kansainvälisten kristillisten nuoriso-organisaatioiden kanssa
  • tiedottaa kansainvälisistä nuoriso- ja nuorten aikuisten tapahtumista,
  • antaa virikkeitä kansainvälisten, ekumeenisten ja monikulttuuristen aiheiden käsittelyyn nuorisotyössä,
  • välittää tietoa kansainvälisten retkien järjestämisestä sekä
  • järjestää myös itse kansainvälisiä retkiä nuorille ja nuorille aikuisille.

Lue lisää kansainvälisen toiminnan mahdollisuuksista

European Fellowship
European Fellowship kokoaa yhteen eri puolilla Eurooppaa toimivia protestanttisia nuorten yhteisöjä ja järjestöjä. EF toimii Euroopassa, mutta sillä on yhteyksiä kattojärjestönsä Global Fellowshipin kautta kaikkialle maailmaan. Nuori kirkko on EF:n suomalainen jäsenjärjestö. EF järjestää itse vuosittain kaksi tapahtumaa tammikuussa kansainvälisellä rukousviikolla ekumenisen BE1 – koulutuksen ja hiljaisella viikkolla pääsiäiskurssin.

Pääsiäiskurssi 5.-12.4.2020 (esitteen löydät tästä)

PERUTTU!, koronatilanteen vuoksi Romanian hallituksen suosituksen mukaisesti.

Lisätietoja antavat suvielise.nurmi(a)nuorikirkko.fi ja elise.kytta(a)nuorikirkko.fi.

Pääsiäiskurssi 28.3.-5.4.2021

Change direction Festivaalit Romanian Transylvaniassa 11.-15.8.20 (unkarinkieliset FB-sivut)

Transylvanian (Romania) NMKY kutsuu nuoria “Forever and ever” – festivaaleille 11.-15.8.2020 Aiud’iin (Nagyenyed), joka sijaitsee 70 km Transylvanian pääkaupungista Cluj Napocasta.

Tapahtuma pidettiin edellisen kerran 2018, jolloin se kokosi yli 2000 nuorta viidestä eri maasta ja kahdesta maanosasta yhteen. Tämän vuoden tavoitteena on saada 2500 nuorta paikalle.

Tapahtumapaikkana on Bethlen Gábor College ja piha-alue. Ohjelmat pidetään pääosin seitsemässä teltassa, joista yksi “Change direction” on englanninkielisen ohjelman paikkana.

Festivaalin ohjelmassa on hartauksia, työpajoja ja keskusteluja ja näiden ohjelmien lisäksi tarjolla on urheilua, kahvia ja omaa oleskelua mahdollisesti hiljaisuudessa rukoillen. Ohjelma pitää sisällään iltakonsertit ja muut mielenkiintoiset ohjelmat.

Voit valita majoituksen kahdesta vaihtoehdosta, telttamajoitus Collegen piha-alueella (sis. festarilipun hintaan) ja luokkamajoituksen 20-25 hengen luokissa (myöhemmin ilmoitettavalla hinnalla). Ruokailun voi halutessaan myös varata ennakkoon (sis. aamupala, lounas ja päivällinen). Tämänkin hinta tulee tietoon myöhemmin keväällä.

Viiden päivän festarilippu maksaa 25 euroa.

Lisätietoja paikallisilta työntekijöiltä:

Kiss Anna, kissanna0529(a)gmail.com, +40 756 104 860
Tussay Szilárd, tusaiszilard(a)gmail.com, ike@ike.ro

IKE ja Nuori kirkko on EF:n suomalainen jäsenjärjestö. Lisätietoja suomeksi antaa elise.kytta(a)nuorikirkko.fi.

Suurleiri Tanskassa 7.-16.7.2021 Skandenborgin alueella

Suurleiri kokoaa Tanskalaiseen metsään yli 10.000 lasta ja nuorta viikon leirille. Pääosin leiriläiset ovat 10-16 -vuotiaita ja kansainvälisiä ryhmiä pyydetään myös tuomaan tämän ikäisiä lapsia ja nuoria leirille.

Telttaleirillä ohjelma koostuu mm. leikeistä, peleistä, yhdessäolosta ja huimista uusista kokemuksista. Laita ajankohta itsellesi ylös.

FDF ja Nuori kirkko ovat EF:n jäsenjärjestöjä. Lisätietoja suomeksi antaa elise.kytta(a)nuorikirkko.fi.

Porvoon yhteisö
Nuori kirkko on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kautta mukana kehittämässä nuorisotyön verkostoa Porvoon yhteisön kirkkojen välille. Tavoitteena on, että Porvoon sopimuksen avaamat mahdollisuudet näkyvät tulevaisuudessa konkreettisesti myös nuorisotyössä.

Kristilliset nuorisotapahtumat Euroopassa
Euroopassa järjestetään vuosittain kymmeniä kristillisiä nuorisotapahtumia, joihin voi osallistua joko itsenäisesti tai ryhmänä. Seminaarit, festivaalit, leirit ja kurssit tarjoavat loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, erilaisiin kristillisiin perinteisiin ja mielenkiintoisiin teemoihin kansainvälisessä ympäristössä.

Viron kirkon nuorisopäivät
Nuorisopäivät pidetään heinäkuussa 2020