Ajankohtaista

Kansainvälisestä rippikoulusta saa ystäviä ympäri maailman

”Loistava idea, että tällaisia pidetään. Tänne tulee ihmisiä joka paikasta ja on mahtavaa, että he asuvat ihan eri puolilla maailmaa. Täältä saa tosi hyviä kavereita”, sanoo Nuori kirkko ry:n kansainvälisen rippikoulun käynyt Veera Jukarainen.

Kansainväliset rippikoulut eivät ole uusi asia Suomessa, sillä yli 3 200 nuorta on jo käynyt viimeisen 30 vuoden aikana rippikoulun joko Pöyhölässä Keuruulla tai Partaharjulla Pieksämäellä.

Vuoden 2017 kansainvälisen riparin osallistujia iltaohjelman parissa.

”Rippileireillä ulkosuomalaiset ja Suomessa asuvat nuoret kohtaavat tutustuen samalla suomalaiseen kristillisyyteen ja ulkosuomalaisten elämään”, sanoo kurssisihteeri Elise Kyttäkv-rippikouluja järjestävästä ev.lut. kirkon palvelujärjestöstö Nuori kirkko ry:stä.

”Yhdessä tekeminen, oleminen ja että nuorta arvostetaan, sekä että hän tulee kuulluksi, nähdyksi ja hyväksytyksi, ovat tärkeimmät asiat rippikoululaisten mielestä”, sanoo Kyttä jo 27 kv-rippikoulun kokemuksella.

Kv-rippikoulu vaikutti Juskan dj-uraan

Kansainvälisillä rippileireillä syntyy elinikäisiä ystävyyksiä, joiden kautta on tullut kutsutuksi kummiksi ja on tullut jopa avioliittojakin, mutta joillekin se on näyttänyt tietä ammatin valintaan.

“KV-rippikoulu oli minulle 15-vuotiaana ensimmäinen aidosti ja monipuolisesti kansainvälinen kohtaaminen saman ikäisten nuorten kanssa. Koska vuosi oli ’95, ei internet ollut vielä merkittävä kanava nuorisokulttuurien leviämisessä ja siksi pelkästään ulkomaisten leiriläisten CD-kansioiden konemusalevyjen plärääminen tauoilla oli aarreaitta. Koska musiikista ja DJ-keikoista tuli myöhemmin ammatti, ja olen edelleen yhteydessä moniin vuosina ’95-’96 tapaamiini ihmisiin, lienee perusteltua sanoa, että ilman KV-rippikoulun monia vaikuttimia tuskin olisin siinä missä nyt olen”, sanoo Juska Wendland.

Ikimuistoiset leiripäivät myös blogissa

Ikimuistoiset leiripäivät eivät pääse unohtumaan myöskään sen takia, että leirimuistot kirjoitetaan 30-vuotisjuhlarippikoulujen aikana yhteiseen blogiin, jota rippikoululaiset kirjoittavat ryhmittäin ja päivittäin. Partaharjulla, Pieksämäellä pidettäviä KV68-leiriä 16.–25.7.2018 ja KV69-leiriä 27.7.–5.8. voi seurata Kv68Kv69.blogspot.com -osoitteessa.

—–

Lisätietoja: https://nuorikirkko.fi/kansainvaliset-rippikoulut

KV68-leiri: Kouluttaja Tarja Liljendahl, tarja.liljendahl@nuorikirkko.fi, 040 279 376, tavoitettavissa 9.7. jälkeen. Mediaväki on tervetullut leirille 19.–20.7.

KV69-leiri: Kurssisihteeri Elise Kyttä, elise.kytta@nuorikirkko.fi, 040 731 8578, tavoitettavissa 19.7. jälkeen. Mediaväki on tervetullut leirille 30.7–.2.8.

X