KERHOT JA KERHONOHJAAJAT

Kerhotoiminta on ollut kautta vuosikymmenien laajaa kouluikäisten parissa. Jäsenyhteisöjen (seurakuntien) säännöllisen kerhotoiminnan piirissä oli vuoden 2015 tilastotietojen mukaan 52 863 kouluikäistä lasta ja heidän kerhojensa nuorta ohjaajaa (edellisenä vuonna 56 601).

Alueelliset kerhonohjaajapäivät joka vuosi

Nuorten ohjaajien toiminta kouluikäisten lasten kerhoissa ja leireillä vaatii esimerkiksi rippikoulujen isostoimintaan verrattuna aivan erityistä osaamista. Nuoria kerhonohjaajia koulutetaan muun muassa alueellisilla kerhonohjaajapäivillä, joille osallistuu vuosittain yli 1 000 kerhonohjaajaa.

Kerhonohjaajapäivät vuonna 2020

AjankohtaTapahtumapaikkaTapahtuman nimi Ilmoittautuminen
8.2.2020 Vihti Helsingin ja Espoon hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Ilmoittaudu
1.2.2020 Säkylä Turun arkkihiippakunnan kerhonohjaajapäivä Ilmoittaudu
25.1.2020 Ähtäri Lapuan hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Ilmoittaudu
25.1.2020 Riihimäki Tampereen hiippakunnan kerhonohjaajapäivä
Mainos Ilmoittaudu
18.1.2020 Kalajoki Oulun hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Ilmoittaudu
18.1.2020 Pieksämäki, Seurakuntaopisto Kuopion hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Ilmoittaudu
18.1.2020 Kotka Mikkelin hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Ilmoittaudu

Kerhonohjaajan käsikirjan kansiKerhonohjaajan käsikirja 2019-2020

Kerhotoiminta on ollut kautta vuosikymmenien laajaa kouluikäisten parissa. Seurakuntien kerhotoiminnan ja erityisesti nuorten kerhonohjaajien tueksi tuotetaan jokaiseksi toimintavuodeksi uusi Kerhonohjaajan käsikirjaKerhonohjaajan käsikirjasta voi rakentaa periodikerhoja tai koko kerhokauden tai kerhovuoden kestäviä kerhoja. Toiminnalliset kerhosisällöt ohjaavat monipuolisten taitojen ja tekemisen pariin. Voit tilata uuden syksyllä 2019 ilmestyneen Kerhonohjaajan käsikirjan 2019-2020 tästä.

Kerhopäiväkirja on uusittu!

Kerhopäiväkirja on saanut uuden ilmeen. 60-sivuinen vihkonen on stiftattu. Voit tilata kerhopäiväkirjan tästä.

Kasvuntekijät – kerhonohjaajien koulutusmateriaali

Kasvuntekijät – kerhonohjaajien koulutusmateriaali tukee nuorten ohjaajien koulutustoiminnan kehittämistä seurakunnissa. Koulutus koostuu kirjassa kolmesta vaiheesta: Kerhonohjaamisen perusteet I, Kerhonohjaamisen perusteet II ja Kerhonohjaajan syventävät taidot.  Kirjan on toimittanut Hanna Juntunen. Kasvuntekijät-kirjan voit tilata tästä.

Ansiomerkit kerhonohjaajille

Ansiomerkit

Nuoren kirkon ansiomerkit ovat tilattavissa ansiomerkkitilauslomakkeella. Nuorella kirkolla on pronssinen, hopeinen ja kullattu ansiomerkki.

Merkkejä myönnetään hakemuksesta seurakuntien kasvatustyössä toimiville vapaaehtoisille, esimerkiksi kerhonohjaajille ja isosille, kahden (2), neljän (4) ja kahdeksan (8) vuoden vapaaehtoistyöstä. Merkit myöntää Nuori kirkko ry:n johtaja.

(Nuori kirkko voi myöntää kunniamerkkejä myös huomionosoituksena lasten ja nuorten hyväksi tehdystä työstä tai seurakuntien kasvatustyössä ansioituneille henkilöille. Huomionosoituksista päättää järjestön hallitus.)

Merkkejä voi tilata Nuoren kirkon toimistolta ja niiden toimitusaika on noin 2 viikkoa. Tilaa tästä.

Nuori kirkko ry pitää myönnetyistä ansiomerkeistä luetteloa.

Kerhonohjaajille suunnattua materiaalia, muun muassa runsaasti pelejä ja leikkejä, löytyy myös jiipenetti.fi-sivustolta. Kerhonohjaajia tavoitetaan verkkosivuston lisäksi sosiaalisen median eri alustoilla.