Kerhot

Kerhot ja kerhonohjaajat

Kerhotoiminta on ollut kautta vuosikymmenien laajaa kouluikäisten parissa. Jäsenyhteisöjen (seurakuntien) säännöllisen kerhotoiminnan piirissä oli vuoden 2015 tilastotietojen mukaan 52 863 kouluikäistä lasta ja heidän kerhojensa nuorta ohjaajaa (edellisenä vuonna 56 601).

Alueelliset kerhonohjaajapäivät joka vuosi

Nuorten ohjaajien toiminta kouluikäisten lasten kerhoissa ja leireillä vaatii esimerkiksi rippikoulujen isostoimintaan verrattuna aivan erityistä osaamista. Nuoria kerhonohjaajia koulutetaan muun muassa alueellisilla kerhonohjaajapäivillä, joille osallistuu vuosittain yli 1 000 kerhonohjaajaa.

Kerhonohjaajapäivät vuonna 2019

AjankohtaTapahtumapaikkaTapahtuman nimiIlmoittautuminen
19.1.2019 Kuusankoski Mikkelin hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Lue lisää ja Ilmoittaudu
19.1.2019 Virrat, Marttinen Lapuan hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Lue lisää ja Ilmoittaudu
26.1.2019 Kokkola, Kaarlelan seurakuntakoti Oulun hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Lue lisää ja Ilmoittaudu
26.1.2019 Joensuu, Rantakylä Kuopion hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Lue lisää ja Ilmoittaudu
26.1.2019 Sastamala, Tyrvään kirkko Turun arkkihiippakunnan kerhonohjaajapäivä Lue lisää ja Ilmoittaudu
2.2.2019 Hollola, Sovituksen kirkko Tampereen hiippakunnan kerhonohjaajapäivä Lue lisää ja Ilmoittaudu

Espoon ja Helsingin hiippakuntien kerhonohjaajien seuraava koulutuspäivä on siirretty helmikuulle muiden hiippakuntien kerhonohjaajapäivien mukaan. Seuraava kerhonohjaajien koulutuspäivä la 8.2.2020. Sen sijaan pidämme  vuonna 2019 kerhonohjaajien juhlat la 9.2.2019 – laita päivämäärä kalenteriisi! Lisätietoja  tulee myöhemmin.

Kerhonohjaajan käsikirjan kansi

Kerhonohjaajan käsikirja 2018-2019

Kerhotoiminta on ollut kautta vuosikymmenien laajaa kouluikäisten parissa. Seurakuntien kerhotoiminnan ja erityisesti nuorten kerhonohjaajien tueksi tuotetaan jokaiseksi toimintavuodeksi uusi Kerhonohjaajan käsikirjaKerhonohjaajan käsikirjasta voi rakentaa periodikerhoja tai koko kerhokauden tai kerhovuoden kestäviä kerhoja. Toiminnalliset kerhosisällöt ohjaavat monipuolisten taitojen ja tekemisen pariin. Voit tilata uuden syksyllä 2018 ilmestyneen Kerhonohjaajan käsikirjan 2018-2019 tästä.

Kerhopäiväkirjan kansi värikäs tiiliseinä

Kerhopäiväkirja on uusittu!

Kerhopäiväkirja on saanut uuden ilmeen. 60-sivuinen vihkonen on stiftattu. Voit tilata kerhopäiväkirjan tästä.

 

 

Kasvuntekijät – kerhonohjaajien koulutusmateriaali

Kasvuntekijät – kerhonohjaajien koulutusmateriaali tukee nuorten ohjaajien koulutustoiminnan kehittämistä seurakunnissa. Koulutus koostuu kirjassa kolmesta vaiheesta: Kerhonohjaamisen perusteet I, Kerhonohjaamisen perusteet II ja Kerhonohjaajan syventävät taidot.  Kirjan on toimittanut Hanna Juntunen. Kasvuntekijät-kirjan voit tilata tästä.

Ansiomerkit kerhonohjaajille

Ansiomerkit

Nuoren kirkon ansiomerkit ovat tilattavissa ansiomerkkitilauslomakkeella. Nuorella kirkolla on pronssinen, hopeinen ja kullattu ansiomerkki.

Merkkejä myönnetään hakemuksesta seurakuntien kasvatustyössä toimiville vapaaehtoisille, esimerkiksi kerhonohjaajille ja isosille, kahden (2), neljän (4) ja kahdeksan (8) vuoden vapaaehtoistyöstä. Merkit myöntää Nuori kirkko ry:n johtaja.

(Nuori kirkko voi myöntää kunniamerkkejä myös huomionosoituksena lasten ja nuorten hyväksi tehdystä työstä tai seurakuntien kasvatustyössä ansioituneille henkilöille. Huomionosoituksista päättää järjestön hallitus.)

Merkkejä voi tilata Nuoren kirkon toimistolta ja niiden toimitusaika on noin 2 viikkoa. Tilaa tästä.

Nuori kirkko ry pitää myönnetyistä ansiomerkeistä luetteloa.

Kerhonohjaajille suunnattua materiaalia, muun muassa runsaasti pelejä ja leikkejä, löytyy myös jiipenetti.fi-sivustolta. Kerhonohjaajia tavoitetaan verkkosivuston lisäksi sosiaalisen median eri alustoilla.

X