Kirkko mukana Vauvan päivässä: uusi biisi vauvojen kunniaksi julkaistu

Syyskuun viimeisenä perjantaina vietetään toista valtakunnallista Vauvan päivää. Nuori kirkko yhdessä seurakuntien ja Kirkkohallituksen kanssa  on ollut Vauvan päivän juhlinnassa mukana alusta lähtien. “Meille kirkossa perheiden ja vauvojen tukeminen on itsestään selvää. Seurakuntien perhekerhot tavoittavat vuosittain miltei miljoona suomalaista. Meille pienet ovat suurimpia”, kommentoi perhe- ja parisuhdetyön asiantuntija Minna Tuominen Kirkkohallituksesta.

Vautsi-Vauva kuvattiin Länsimäen kirkolla Vantaalla.

Tämän vuoden juhlintaa vauhdittamaan Nuori kirkko julkaisee yhdessä lastenmediansa Lastenkirkon kanssa Vautsivauva -kappaleen musavideoineen. Kappaleen säveltäjä, sanoittaja ja solisti Riikka Jäntti toimii Hakunilan seurakunnan kanttorina ja on vauvamuskarien konkari.
“Vautsi-vauvan aihe oli pyörinyt mielessäni keväällä. Pari vuotta sitten ilmestyneen Vauvamuskari-levyn jatkeeksi olisi kiva tehdä uusi laulu. Jokainen vauva on ihana aarre, Vautsi-vauva. Vauvan päivään ja samalla Mikkelinpäivään sopivaan lauluun tahdoin kirjoittaa enkelin siipien sipsutusta ja iloa ja onnea vauvoista”, kommentoi Jäntti. Video löytyy Lastenkirkon youtube-kanavalta ja nuotti Nuoren kirkon sivuilta.

Myös Helsingin piispa Teemu Laajasalo kannustaa seurakuntia yhä laajempaan vauvan ja hänen lähipiirinsä huomiointiin. Videohaasteessaan Laajasalo toivoo, että ydinperheen lisäksi vauvatoiminnassa huomioitaisiin myös kummit ja isovanhemmat entistä paremmin.

Vauvan päivä osuu seurakuntien kannalta otollisesti myös lasten ja enkelien sunnuntaina tunnetun Mikkelinpäivän alle. Näin Vauvan päivä tarjoaa seurakunnille uuden näkökulman juhlistaa jo valmiiksi vahvaa lapsiperheiden pyhää.

Vauvan päivää vietetään 28.9. valtakunnallisesti seurakunnissa, kunnissa ja eri työpaikoilla kautta maan. Päivän takana on VauvaSuomi ry, jonka yhteistyökumppaneina ovat mm. Nuori kirkko, Kirkkohallitus, Kuntaliitto, Lapsiasianvaltuutettu ja Mothers in Business -verkosto. Pääjuhlallisuuksiin Helsingin Musiikkitaloon on yleisöllä vapaa pääsy.

Lisätiedot:

Katri Korolainen, 044 545 6592

johtaja, viestintä ja vaikuttaminen, Nuori kirkko ry

Minna Tuominen, 040 142 4823

asiantuntija, perhe- ja parisuhdetyö, Kirkkohallitus