Leirit

LEIRIT

Järjestämme vuosittain kristillisiä leirejä 15–18-vuotiaille nuorille. Leirit ovat joko valtakunnallisia tai kansainvälisiä ja ne pidetään Partaharjun toimintakeskuksessa Pieksämäellä. Leirimme ovat innostavia yhdessäolon ja oppimisen paikkoja, joilla myös syntyy ystävyyssuhteita eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevien nuorten kesken.

Nuorten leirit on tarkoitettu yli 15-vuotiaille nuorille. Leireillä pohditaan nuorten elämään liittyviä kysymyksiä, hiljennytään Jumalan edessä, ulkoillaan, lauletaan ja leikitään yhdessä. Viikonloppuleirien hinta on 90 euroa vuonna 2019.

Tarkempia tietoja Isoskoulutuksesta

AjankohtaNimiPaikkaHintaIlmoittautuminen
4.-6.10.2019Vanhojen nuorten leiriPartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito
omin lakanoin
Ilmoittaudu
1.-3.11.2019Kaamos-leiriPartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito omin lakanoin.Ilmoittaudu
tammi - helmiTalvileiriPartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito omin lakanoin (alustava hinta, vahvistuu syksyn 2019 aikana)
3.-5.4.2020Vanhojen nuorten leiriPartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito
omin lakanoin
Ilmoittaudu
4.-6.12.2020Kaamos-leiriPartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito omin lakanoin (alustava hinta, vahvistuu syksyn 2019 aikana)

KOULUTUKSET

Isosten koulutusviikonvaihde 1

Kurssin aikana käsitellään mm.

• isoskoulutuksen tavoitteita
  • rippikoulun rukous- ja jumalanpalveluselämää
  • isosten tehtäviä ja jaksamista
  • Raamattua ja uskoa
  • Kastetta Kirkon opetuksen lähtökohtana
  • vuorovaikutustaitoja

Etätehtävät

• jumalanpalvelus
  • iltaohjelma
  • Kaste, kummi – isonen
  • Usko
  • Isosen tehtäviä

Isosten koulutusviikonvaihde 2

Kurssin aikana käsitellään mm.

• Isosen tehtäviä ja rooleja
  • Jumalanpalvelusta ja musiikkia rippikoulussa
  • turvallisuutta
  • ryhmän ohjaamista
  • vuorovaikutustaitoja
Nuisku-kurssi nuorille

Nuisku-kurssilla opitaan ihmissuhdetaitoja. Ihmissuhteiden syntyminen ja niiden hoitaminen edellyttävät taitoja, on osattava ilmaista itseään ja kuunnella toista. Aito eläytyminen, erilaisuuden hyväksyminen, tunteiden tunnistaminen ja itsensä hyväksyminen ovat asioita, joita tarvitaan toimivissa ihmissuhteissa.Näitä asioita voi opetella Nuisku-kurssilla, joka sopii kaikille ihmissuhteista kiinnostuneille peruskoulu- ja lukioikäisille.

Thomas Gordonin kurssiperheeseen kuuluva kurssi kestää 28-30 tuntia (2 op) ja sen aikana käsitellään mm. omia tunteita ja arvoja, ystävyyttä japerheen ihmissuhteita sekä tulevaisuuden suunnittelua. Lyhyiden luento-osuuksien lisäksi kurssi sisältää runsaasti käytännön harjoituksia. Nuori kirkko järjestää vuosittain yhden Nuisku-kurssin, joka pidetään kahtena viikonloppuleirinä.

AjankohtaNimiPaikkaHintaIlmoittautuminen
1.10.-31.12.2019Etäisoskoulutus A /
Remote "Biggie" training A
Moodle - oppimisympäristö / Moodle - environment20€ (kirja)Ilmoittaudu
4.-6.10.2019Isoskoulutus A leiri / "Biggie" training camp APartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito omin lakanoin.Ilmoittaudu
4.-6.10.2019Nuisku A leiri /Youth Effectiveness Training camp APartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito omin lakanoin.Ilmoittaudu
23.3.-12.4.2020Etäisoskoulutus B /
Remote "Biggie" training B
Moodle - oppimisympäristö / Moodle - environmentIlmoittautuminen on tapahtunut jo Etäisoskoulutus A:ssa
Registration done Remote biggie training A
3.-5.4.2020Isoskoulutus B leiri / "Biggie" training camp BPartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito omin lakanoin (alustava hinta, vahvistuu syksyn 2019 aikana)Ilmoittaudu
3.-5.4.2020Nuisku B leiri /Youth Effectiveness Training camp BPartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito omin lakanoin (alustava hinta, vahvistuu syksyn 2019 aikana)Ilmoittaudu
28.9.-31.12.2020Etäisoskoulutus A /
Remote "Biggie" training A
Registration done Remote biggie training A
2.-4.10.2020Isoskoulutus A leiri / "Biggie" training camp APartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito omin lakanoin (alustava hinta, vahvistuu syksyn 2019 aikana)
2.-4.10.2020Nuisku A leiri /Youth Effectiveness Training camp APartaharjun toimintakeskus90€ täysihoito omin lakanoin (alustava hinta, vahvistuu syksyn 2019 aikana)

Kansainvälisiin rippikouluihimme ottaa osaa kymmeniä nuoria vuosittain.