NAVIn Ilona ja Aapo kannustavat nuoria osallistumaan seurakuntavaaleihin

NAVIn Aapo Tähkäpää (vas.) ja Ilona Vehmas sekä Maara Kosonen Nuoresta kirkosta kertoivat Lähetysjuhlilla NAVIsta ja syksyn 2018 seurakuntavaaleista.

“Tammikuussa kasvatuksen päivien osallisuuskahvilassa meidät tempaistiin mukaan NAVIn toimintaan. Taidettiin liian innokkaasti kysellä ja osallistua tapahtumaan”, nauravat opiskelijat Ilona Vehmas ja Aapo Tähkäpää.

Ja niinpä heidät tempaistiin mukaan myös Lähetysjuhlille kertomaan “Nuorten vuoro” -työpajassa Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVIsta ja syksyn seurakuntavaaleista, joissa on mahdollisuus nuorten “äänenmurrokseen”. Nuorten kannattaa asettua ehdolle vaaleissa ja valittuina luottamustoimeen he voivat vaikuttaa ja olla mukana luomassa kirkkoa, joka on myös nuorten näköinen.

Sekä Ilona ja Aapo ovat ehdolla seurakuntavaaleissa 100 000 jäsenen Jyväskylässä, joka on todennäköisesti maailman suurin ev.lut. seurakunta. Vaaliteemat ovat parhaillaan mietinnässä.

“Seurakunnat ovat usein työntekijäkeskeisiä, ja olisi tärkeää, että tavallisilla seurakuntalaisilla olisi myös mahdollisuus toimia seurakunnassaan ja että toiminta olisi seurakuntalaisista lähtöisin”, sanoo Aapo ja toivoo, että nuoret oikeasti lähtisivät ehdolle vaaleissa.

“Seurakuntien työntekijät on valittu koulutuksensa kautta ja pystyvät tekemään kokopäiväisesti työtä. Heillä on myös vastuuta ja valtaa. Heille annetaan tilaa tehdä työtä, josta osa on sellaista, jota seurakuntalainen ei näe. Mutta seurakunnissa pitäisi olla enemmän yhdessä tekemistä seurakuntalaisten kanssa”, sanoo Ilona.

Ilona toivoo, että kirkon katto on edelleen korkealla ja seinät leveällä ja että kaikille olisi paikka kirkossa.

“Kirkon vähentyneet resurssit voi olla avain tulevaisuudessa myös johonkin uuteen”, sanoo Ilona.

Lue lisää seurakuntavaaleista: www.naviryhma.fi/seurakuntavaalit ja www.seurakuntavaalit.fi