Nuoret puhallinsoittajat kokoontuvat Partaharjulle 64. kerran

Pieksämäellä soi jälleen viikon ajan Partaharjun Puhallinmusiikkikurssi. Kymmeniä nuoria ja vähän vanhempia puhallin- ja lyömäsoittajia sekä 21 opettajaa ja ohjaajaa kokoava kurssi järjestetään tänä kesänä 9. – 15.7. jo 64. kerran.

Puhallinmusiikkikurssi on säilyttänyt suosionsa erilaisten musiikkikurssien joukossa. Suosio perustuu ennen muuta taitaviin opettajiin, hyvään Partaharjun henkeen ja Salvosjärven rantamaisemissa sijaitsevan Partaharjun toimintakeskuksen ihanteellisiin leiriolosuhteisiin. Soittajia tulee Pieksämäelle eri puolilta Suomea. Eniten osanottajia tulee tällä kerralla Hämeenlinnasta, Hyvinkäältä, Helsingistä ja Turusta, joissa on aktiivista nuorten orkesteritoimintaa. Vuodesta toiseen Pieksämäelle kokoontuu myös iloinen joukko maan parhaita puhallinmusiikin opettajia musiikkiopistoista, konservatorioista ja Sibelius-Akatemiasta.

Partaharjun puhallinmusiikkikurssi on suunnattu eritasoisille puhallin- ja lyömäsoitinharrastajille sekä nuoriso-orkesteritoiminnasta kiinnostuneille ammattilaisille. Opetus tapahtuu kahdessa tai kolmessa eritasoisessa orkesterissa sekä yksityisopetuksena. Musiikillinen yhteenkuuluvuus ylittää ikä- ja taitotasot, ja pienryhmäsoittoa harjoitellaan erilaisissa kokoonpanoissa. Leirimuotoiseen kurssiin kuuluu myös konsertteja ja muuta musiikillista toimintaa sekä hyväntuulista ohjattua vapaa-ajan toimintaa Partaharjun luonnonkauniissa ympäristössä.

Leirinjohtajana toimii Juuso Wallin. Orkestereita johtavat Marjo Riihimäki ja Taina Räsänen. Marjo Riihimäki toimii myös leirin kapellimestarikurssin opettajana. Kurssin järjestävät Nuori kirkko ry, Seurakuntaopisto ja Suomen Puhallinorkesteriliitto.

Ilmaiskonsertit löytyvät alta ja osoitteesta: http://www.partaharjunpuhallinmusiikkileiri.info/

Puhallinmusiikkikurssilaiset osallistuvat myös Ristikiven kirkon iltamessuun tiistaina 10.7. klo 19.

Yleisö on tervetullutta konsertteihin ja iltamessuun!

Leirin ilmaiset konsertit 2018

Partaharjun toimintakeskuksessa, päärakennuksen juhlasali (Partaharjuntie 361, 76280 Partaharju):
– Ke 11.7. 19.00 Mestarit lavalla. Opettajien konsertti
– To 12.7. 19.00 Kisällit lavalla. Leiriläisten konsertti

Kurssilaiset soittavat erilaisissa kokoonpanoissa omia ohjelmistojaan.
– Pe 13.7. 19.00 Partaharjun Juniori Kiulu. Soolosoittokilpailun alle 13-vuotiaille
– La 14.7. 19.00 Partaharjun Kiulu. Soolosoittokilpailu 13 vuotta täyttäneille

Kulttuurikeskus Poleenissa (Savontie 13, 76100 Pieksämäki):
– Su 15.7. 15.00 Päätöskonsertti “Grande Finale”

Kurssin orkesterit sekä soolosoittokilpailujen voittajat esiintyvät.
– Orkestereita johtavat Marjo Riihimäki ja Taina Räsänen, säestäjänä toimii Andra Kaus

Lisätietoja:

–      Leirinjohtaja Juuso Wallin,  juuso.wallin@gmail.com, 040 525 5865

–      Johtaja (kehittäminen ja palvelut) Eija Kallinen, Nuori kirkko ry, eija.kallinen@nuorikirkko.fi, 0400 105 073

–      Leirin kotisivut osoitteessa http://www.partaharjunpuhallinmusiikkileiri.info/