Seurakuntavaalien tuntisuunnitelma lukio-opetukseen

Syksyn 2018 seurakuntavaaleissa Suomen Partiolaiset, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Suomen Nuorisovaltuustojen liitto ja Suomen NNKY-liitto tekevät yhteiskampanjaaa nuorten innostamiseksi seurakuntavaaleihin yhdessä Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVIn, Nuori kirkko ry:n sekä Kirkkohallituksen kanssa. Osana vaalikampanjaa nuorisojärjestöt valmistivat materiaalin hyödynnettäväksi lukioissa osana yhteiskuntaopin ja uskonnon opetusta.

Materiaalista löytyy monipuolisia virikkeitä oppitunnille aina videoista yhteisiin tietovisailuihin. Materiaali on suunniteltu erityisesti yhteiskuntaopin ja uskonnon kursseille YH1 ja UE1, UE2 ja UE4, mutta se soveltuu tarvittaessa myös yläkoulukäyttöön. Kokonaisuus on suunniteltu 45 minuutin oppitunnin pituiseksi, mutta sitä voi lyhentää tai pidentää tarpeen mukaan.

Tuntisuunnitelma sisältää videomateriaalia, joiden näyttämiseen tarvitset tietokoneen ja dataprojektorin. Opiskelijat tarvitsevat puhelimet testien tekemiseen.

Lataa materiaali käyttöösi tästä: 2018_tuntisuunnitelma_seurakuntavaalit

Samma på svenska: Forsamlingvalmaterial

Seurakuntavaaleissa valitaan kirkon paikalliset päättäjät seurakuntaneuvostoihin ja kirkkovaltuustoihin. Vaalit järjestetään marraskuussa 2018. Lisää nuorten seurakuntavaalimateriaalia löytyy myös NAVIn sivuilta osoitteesta http://www.naviryhma.fi/vaalimateriaalit/.

Lisätietoja:

Katri Korolainen