Ajankohtaista

Täydellinen rippikoululeiri!

 

– Täydellinen leiri! Todella! hehkuttavat Amanda Ranskasta (vas.), Mariella Sveitsistä, Outi Suomesta ja Sophia USA:sta, jotka osallistuivat 68. kansainväliselle rippikoululeirille Partaharjun toimintakeskuksessa 16. – 25.7.2018.

Auringon hellimään, Partaharjun toimintakeskuksessa päättyneeseen 68. kansainväliseen rippikouluun osallistui 67 rippikoululaista. Päätösjuhlan aluksi laulettu ”Ylitse merten, kohti laajaa maailmaa” laulu sopi hyvin tilanteeseen, sillä osanottajat tulivat 21:sta eri maasta ja viideltä mantereelta.

– Tosi hieno leiri, isosiskoni Sonia on käynyt myös tämän kv-leirin ja suositteli mullekin ja minä suosittelen edelleen, sanoo Timo hiukan ennen päätösjuhlaa. Juhlaan ja konfirmaatiotilaisuuteen olivat Ranskasta saapuneet Chifei-isä, Sonia-sisko ja Minna-äiti.

– Jokainen päivä on leirin kohokohta, sanovat viime vuoden kv-rippikoululeiriläinen Kati (2. vas.), tämän vuoden rippikoululainen Julia ja neljä vuotta sitten kv-leirillä ja kerran isosenakin Salla.

– Tällaisesta ympäri maailmaa tulevien rippikoululaisten kanssa saa leiristä ihan toisenlaisen kokemuksen kuin että sen kävisi omien koulukavereiden kanssa, toteavat tyttöjen äidit.

– Olemme olleet jo neljänä kesänä peräkkäin rippijuhlissa Partaharjulla, toteaa tämä pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva sukulaisporukka.

 

– Törkeen hyvä leiri, sanovat yhteen ääneen rippikoululaiset Emil Ruotsista ja Timo Ranskasta sekä isoset André Ranskasta, Otto Puolasta, Pontus Belgiasta ja Paavo Helsingistä sekä yövahtina toiminut Helmi.

– Siis hyvät saunat ja luokat, mahtavaa ruokaa ja huippu ihmiset leirillä ja hieno ympäristö sekä paljon, paljon kivaa tekemistä, kehuvat pojat vuorotellen.

Nuori kirkko ry:n järjestämää rippileiriä ohjasi ja leiriläisistä huolta piti 10 ohjaajaa ja 12 isosta.

 

Partaharjun juhlasali ja Vaakuna-sali täyttyivät yli 400 hengen juhlaväestä. Juhlan jälkeen ruokaa ja kakkukahveja nautittiin lähes 30 asteen helteessä sekä ulkona että ulkona ennen Veturitalleilla pidettyä konfirmaatiota.

”Yhdessä koimme pienen hetken elämää”, jatkuu virsi ja edelleen: ”Jumalan rakkaus sydämiä lämmittää.”

– Kaikkea hyvää rippikoululaisten elämänmatkalle!

Partaharjulla, Pieksämäellä pidettäviä kahta rippikoululeiriä, KV68-leiriä 16.–25.7.2018 ja KV69-leiriä 27.7.–5.8., voi seurata Kv68Kv69.blogspot.com -osoitteessa.

X