Varhaiskasvatusneukkarit

Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät Vantaalla 26.-27.9.2019

Esiintyjien pp-esitykset tapahtumassa:

Päivien aloitusdiat

Siivet kantavat! Varhaiskasvatusikäisen lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen.
Neuropsykologian erikoispsykologi, psykologian tohtori ja neuropsykologian koulutaja, työnohjaaja Heli Isomäki, tutkimus- ja kuntoutuspalvelut Ludus Oy

Mitä kuuluu? Lasten osallisuus varhaiskasvatuksen arjessa.
Kasvatustieteen tohtori Piia Roos.

Johda itse itseäsi, lapsen hyvinvoinnin tukeminen on jokaisen varhaiskasvattajan tehtävä.
Varhaiskasvatuksen asiantuntija ja toimitusjohtaja Leena Lahtinen, Helsingin yliopisto.

Kanava 4. Sinä olet lapsen hyvinvoinnin mahdollistaja – pedagogiikan johtaminen pedagogisin menetelmin.

Kanava 7. Perheiden kanssa, vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen kirkossa.
Perhepsykoterapeutti, pari- ja seksuaaliterapeutti Heli Pruuki, Nuori kirkko ry.

Kanava 8. Lapsen ja perheen kirkkopolku ja perhelähtöinen työote.
Varhaiskasvatuksen asiantuntija Raija Ojell ja perhe- ja parisuhdetyön asiantuntija Minna Tuominen, Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheasiain yksikkö.

Katso myös striimaukset Youtubesta

Katso Youtubesta Nuoren kirkon kanavalta tapahtuman striimauksia.

Nuori kirkon Youtube Varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät

Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät Seinäjoella 20.–21.9.2018

Esiintyjien pp-esitykset tapahtumassa:

Kasvurauhaa! Lapsen lämmin kohtaaminen haastavissa kasvatustilanteissa Kasvatuskouluttaja ja kasvatuskonsultti Liisa Ahonen:

Ahonen Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät

Rauhaa perheisiin,perheet ristipaineiden keskellä, perheterapeutti Pekka Puukko sekä kasvatuksen hiippakuntasihteeri Mirca Kukkasniemi

Rauhaa perheisiin

Musiikkiin liittyvät esitykset, Johannan Vuorenmaa ja Mari Torri-Tuominen

Musiikit Johanna ja Mari

Lapsen erityisen tuen tarve kerhotilanteessa varhaiskasvatuksesta kouluikään. KT, ELTO Kaisu Hermanfors, Tampereen yliopisto

kanava 5 Kaisu Hermanfors

Pienten lasten vanhempien erot ja parisuhdehaasteet. Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Eija Harmanen

kanava 3 -LAPE-muutos ja perhekeskustoimintamalli 21.9.2018

DIAT Pienten lasten vanhempien erot FRAMI

Vauvaystävällisen seurakunnan suositukset

Suositukset vauvaystävälliseksi seurakunnaksi

Vasun työkalupakista apua arkeen, varhaiskasvatuksen asiantuntija Raija Ojell, Kirkkohallitus ja kouluttaja Tiina Haapsalo, Nuori kirkko ry:

Vasu kirkossa Seinäjoki

Katso myös striimaukset Youtubesta

Katso Yotubesta Nuoren kirkon kanavalta tapahtuman striimauksia,  mm. huippusuosion saavuttanut Liisa Ahosen esitys lapsen lämpimästä kohtaamisesta.